FORGOT YOUR DETAILS?

BanFonds

We zijn ons allemaal steeds meer bewust van onze omgeving en het milieu. Consumenten en ook bedrijven zijn er bijna dagelijks mee bezig. Ook de bouw springt in op deze trend. Architecten ontwerpen gebouwen die opgaan in hun omgeving en zelf energie kunnen opwekken en gebruiken voor de bouw steeds meer duurzame producten. Groen bouwen, passief bouwen, duurzaam bouwen, klimaatneutraal bouwen, CO2-footprint; het zijn allemaal termen die hiermee te maken hebben. Maar wat doet de bouw om ook de komende generaties te laten genieten van een gezonde en groene omgeving?

banbos transp

Natuurlijke diversiteit
Ban Bouw wil een concrete bijdrage leveren aan deze groene ontwikkelingen en is daarom begonnen met de aanplant van het Ban Bos. Tussen de noordelijke grens van de kern Nuenen en het bosgebied Nuenens Broek ligt het landgoed Broekse Erven Nuenen, met een oppervlakte van circa 180.000 m2. Het doel van dit Ban Bos is om de natuurlijke diversiteit in dit gebied terug te brengen en het ecologische klimaat te optimaliseren. Hiervoor is een plan gemaakt door landelijk adviesbureau Eelerwoude.

Bomen planten in het Ban Bos
Om de CO2-uitstoot per project te compenseren, worden er op dit landgoed bomen geplant. Per werk en in overleg met de opdrachtgever wordt bekeken wat voor landschapsverbeteringen er uitgevoerd gaan worden.”De bomen zijn nu nog klein, maar als zij aangegroeid zijn, zal er een ecologische zone verschijnen met een grote diversiteit aan flora en fauna”, aldus Jack Aldenhoven, algemeen directeur van Ban Bouw. “Het Ban Bos is een openbaar groengebied en dus voor iedereen toegankelijk. We nodigen onze opdrachtgevers dan ook graag uit voor een wandeling door ‘hun’ bos, zodat zij kunnen zien hoe het zich ontwikkelt”.

Publiciteit:
6 maart 2016 – BanBouw in Greenproject RTL7

 

Wilt u meer informatie?
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

TOP