Ban Bouw-monteur Juul Cauberg als genomineerde naar uitreiking Ir. Noordhofprijs

21 november 2017

Ban Bouw-onderhoudsmonteur Juul Cauberg hoopt dat zijn naam woensdagmiddag 22 november door het Evoluon galmt. Dan is daar de uitreiking van de Ir. Noordhofprijs; een prestigieuze prijs voor de beste vakman of -vrouw van Zuidoost-Brabant.

Voorbeeldfunctie
De uitreiking van de Ir. Noordhofprijs is een jaarlijks terugkerend evenement. Bedrijven uit de bouwsector kunnen een medewerker naar voren schuiven die aan een aantal criteria voldoet. Zo moet de afgevaardigde als vakman de top bereikt hebben, een voorbeeld zijn voor jongere collega's, minstens tien jaar werkervaring hebben in de betreffende branche en een positieve bijdrage leveren aan het arbeidsklimaat. Als het Juul Cauberg betreft, kan Ban Bouw achter al deze eisen een vinkje zetten. Daarom is besloten hem voor te dragen voor nominatie.

Creatief
Onderhoudscoördinator Leon Rovers ziet Juul als de ideale kandidaat. ,,Juul kan niet alles, maar het scheelt niet zo gek veel. Hij is een uitstekend timmerman, gespecialiseerd in ramen en deuren. Maar ook loodgieterswerk beheerst hij tot in de puntjes. Alsof dat niet genoeg is, is hij ook een kei in het opsporen van daklekkages en - niet onbelangrijk - het verhelpen daarvan. Daarbij beroept Juul zich niet altijd op de geijkte methodes. Als de situatie daarom vraagt, is hij niet te beroerd om uit zijn haast peilloos diepe creatieve bron te putten, zonder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit van de verrichte reparatie of constructie. Linksom of rechtsom: Juul regelt het wel."

Juul zelf noemt zijn nominatie een enorme eer: ,,Daar blijkt veel waardering uit. Een mooier compliment kun je niet krijgen. In mijn beleving heb ik daarmee de hoofdprijs al gewonnen, of ik nu uiteindelijk win of niet."

Woensdag is de prijsuitreiking in het Evoluon in Eindhoven. Eind van de middag wordt bekend of Juul zijn collega's - en dat zijn er nogal wat - een dag later moet trakteren.