FORGOT YOUR DETAILS?

Profiel

Constructief denken vanuit Nuenen

In haar negentigjarige bestaan heeft de Nuenense bouwer en ontwikkelaar Ban Bouw zich in de markt gezet als een solide partner voor woning- en utiliteitsbouw in Zuidoost-Brabant. Algemeen directeur Jack Aldenhoven is trots op zijn bedrijf, opgezet door zijn grootvader in 1926. “Wij kennen geen echt specialisme. Onze kracht is maatwerk”, vertelt hij vanuit het moderne pand van het bedrijf aan het Eeneind in Nuenen.

IMG_1712-320x200Project- woningbouw, utiliteitsbouw en commercieel vastgoed maar ook renovaties, verbouwingen en het restylen en onderhouden van gebouwen; dat is de corebusiness van de Nuenenaren. Aldenhoven: “Ban Bouw is een onderneming in balans; de verdeling woning / utiliteitsbouw is op dit moment 50/50.” De onderneming bouwt niet alleen maar ontwikkelt ook diverse projecten in eigen beheer. Ontwikkelen is de wereld willen veranderen en tegelijkertijd intact willen laten, is het creatieve credo van Ban Bouw projectontwikkeling. “We ontwikkelen uiteraard om een stuk eigen productie te genereren maar dat is een kwantitatief verhaal, waar wij sterk in zijn ligt op het kwalitatieve vlak: veelzijdigheid en integraliteit. Ban Bouw kan grote en kleine projecten aan, schept kansen voor wonen en werken en toont daarbij respect voor de bestaande omgeving.”

Toegevoegde waarde
Langdurige relaties met regionale partners bestendigen de kracht van Ban Bouw. Niet alleen met gemeentebesturen, woningcoöperaties, schoolbesturen of (risicodelende) ontwikkelaars, maar ook particulieren. We zoeken altijd naar oplossingen op maat, of we nu bouwen of ontwikkelen, alleen of met anderen. Aldenhoven: “Het is een combinatie van kwaliteit en degelijkheid, altijd in de nauwe samenwerking met anderen in harmonie met de omgeving.” Het begrip ‘constructief’ zegt wat dat betreft eigenlijk al genoeg.

Bouwmanager Gijs van Doorn: “De kwaliteiten van onze medewerkers bepalen de kwaliteit van onze projecten. Onze medewerkers zijn het kapitaal van Ban Bouw, waarmee wij onze marktpositie verder versterken. De zestig betrokken werknemers van Ban Bouw werken dagelijks samen om de hoogst mogelijke kwaliteit te behalen voor de klanten. Met een hands-on-mentaliteit en korte communicatielijnen houden wij de samenwerking met klanten, partners en collega’s transparant. Projecten worden gerealiseerd in bouw- teamverband of turnkey, maar ook in traditionele aanbestedingsvormen voelen wij ons thuis.”

Wij hechten veel waarde aan kwaliteit, veiligheid en het milieu. Ban Bouw is VCA** gecertificeerd, is een erkend leerbedrijf, lid van branchevereniging Bouwend Nederland en heeft een eigen BanBos aangeplant. “We zijn ons allemaal steeds meer bewust van onze omgeving. Ban Bouw wil met het BanBos concreet een bijdrage leveren aan een beter milieu. Na oplevering van ieder project wordt er een aantal bomen geplant met als doel om onze CO2-footprint zoveel mogelijk te beperken en ook de volgende generaties te laten genieten van een groene en gezonde omgeving”, aldus Aldenhoven.

Wilt u ons werk bekijken? Bekijk hier de lopende projecten of onze referenties

Ik wil graag meer informatie

Ik wil graag meer informatie.
TOP