Ellie Worms-van Poppel

Kopersbegeleiding

Weetjes

  • Werkte voorheen als werkvoorbereider bij BanBouw
  • Studeerde HTS Bouwkunde in Tilburg

‘Je kunt hier héél mooie dingen doen’

Wie had dat gedacht: van een baan als werkvoorbereider tot betrokken kopersbegeleider. Dat had zomaar de tekst kunnen zijn als Ellie Worms centraal stond in een reclamespot van Telfort. Maar dat is gelukkig niet het geval: Ellie zit al ruim vier jaar uitstekend op haar plek bij BanBouw. En daar wil de opgewekte Deurnese best wat over kwijt.

In september 2015 begon het allemaal, het BanBouw-avontuur van Ellie. Ze solliciteerde op de functie van werkvoorbereider en kwam als beste uit de bus. “Ik kende BanBouw al via een vorige werkgever”, zegt ze. “Daar wilde ik wel werken. En dat gevoel werd na mijn eerste gesprek alleen maar sterker, want er was een klik. Ik zag mezelf al zitten, in dat moderne en lichte pand. Gelukkig zagen ze mij ook zitten.”

Voldoening

Als werkvoorbereider legde Ellie – op papier dan – de fundering van verschillende projecten. Zoals nieuwbouwproject Parkwachters in Best en het luxe appartementencomplex Den Hoppenhof in Geldrop. Vooral bij dat laatste project merkte Ellie dat het contact met mensen haar goed lag. “Daar haal ik veel voldoening uit. Vooral de dankbaarheid vind ik fijn, als we iets goed voor elkaar hebben. Natuurlijk moet ik soms ook nee verkopen, maar niet voordat ik mijn uiterste best heb gedaan om er toch een ja van te maken. Ik wil het graag voor iedereen goed doen!”

Na de geboorte van haar dochtertje, begin 2019, keerde Ellie terug als kopersbegeleider. “Het begeleiden van mensen ben ik leuker gaan vinden dan de taken van een werkvoorbereider. Daarnaast was het ook lastig om de functie van werkvoorbereider parttime uit te voeren, want na mijn verlof ben ik minder gaan werken. Iedereen tevreden!”

Ellies dag begint bijna altijd achter haar computer. ,,Het eerste uur plan ik geen afspraken. Ik wil eerst mijn mail bijwerken en de tijd hebben om netjes op berichten te kunnen reageren. Daarna ga ik vaak op pad. Heb ik gesprekken met kopers, of besprekingen met onderaannemers. Daarbij is mijn bouwachtergrond een groot voordeel. Ik ben niet afhankelijk van anderen, maar kan de antwoorden op bouwgerelateerde vragen ook zelf vinden. Dat doe ik dan ook. Ik ga natuurlijk geen dag wachten als ik iets zelf kan oplossen.”

Lekker duidelijk

Hoewel BanBouw geen heel traditioneel bedrijf is, zijn de meeste collega’s waarmee Ellie te maken heeft mannen. Of het lastig is, als vrouw in de bouwwereld? “Totaal niet. Ik ben opgegroeid tussen de jongens. Ik heb de opleiding Bouwkunde gedaan en daar waren de vrouwen ook in de minderheid. Ik kan goed met mannen overweg en houd wel van hun directe manier van communiceren. Ben maar gewoon lekker duidelijk. Recht is recht, krom is krom.”

De kans dat Ellie nog een hele poos bij BanBouw rondloopt, is behoorlijk groot. BanBouw is tevreden en Ellie ook. Ze besluit: “Hier krijg je veel vrijheid en de ruimte om je eigen draai ergens aan te geven. Als je initiatief toont en laat zien wat je in huis hebt, kun je hier héél mooie dingen doen!”