Frank Derks

Hoofd Productie

Weetjes

  • Gaf pas nog een high-five aan de vrouw van Hirving Lozano
  • Haalde in mei de finish van Rondje Nuenen-West
  • Luistert graag naar Rowwen Hèze

Als mensen me niet missen, is er iets niet goed.

In het kantoor van Frank Derks staat geen nummertjesautomaat zoals bij een slager of bakker, maar dat zien we best nog eens veranderen. Op het tijdstip van de afspraak zit hij aan de telefoon en staan er twee collega’s aan zijn bureau. Dat het hoofd Productie van BanBouw zich niet hoeft te vervelen is duidelijk.

Frank moet erom lachen. “Het klopt dat er vaak mensen aan mijn bureau staan. Jack (Aldenhoven, directeur van BanBouw, red.) zegt weleens: ‘Als mensen me niet missen, is er iets niet goed’. Daar heb ik gelukkig geen last van. Mensen weten me over het algemeen aardig te vinden, zoals je ziet.”

Bijna drie jaar werkt Frank bij BanBouw. Op de eerste werkdag van 2017 stapte hij binnen als projectleider. Sinds kort is hij hoofd Productie. “In die rol ben ik verantwoordelijk voor de werken die in uitvoering zijn. Grote nieuwbouwprojecten, maar ook kleinere onderhoudsprojecten. Een erg gevarieerde functie waarin ik met veel mensen intensief contact heb.”

Poppetjes op de juiste plek

Als fanatiek PSV-fan kruipt de Limburger regelmatig op de stoel van Mark van Bommel. Ook bij BanBouw vertoont Franks takenpakket overeenkomsten met dat van zijn twee jaar jongere provinciegenoot. “Het is aan mij om te zorgen dat de poppetjes op de juiste plek staan. Wanneer er een nieuw project in aantocht is, ga ik meteen nadenken over de personele invulling daarvan. Kiezen we voor een ervaren projectleider en een wat minder ervaren werkvoorbereider, of juist andersom? Welke uitvoerder moeten we hebben? En wie is wanneer beschikbaar? Want veel mensen zitten al op een project; het is een utopie om te denken dat werken perfect op elkaar aansluiten. Al met al is het een mooie puzzel.”

Een dosis flexibiliteit en creativiteit is Frank dan ook niet vreemd. “Werkvoorbereiders, uitvoerders en projectleiders zitten vaak op meerdere projecten tegelijk. Soms vraagt een situatie erom dat iemand op twee plekken tegelijk is. Dat kan zelfs voor onze mensen lastig zijn. In zulke gevallen spring ik zelf in, of probeer ik iemand anders tijdelijk vrij te maken. En zo krijg ik met veel meer uitdagende vragen te maken. De term ‘troubleshooter’ is ook wel op mij van toepassing.”

Enorme groei

In zijn drie jaar bij BanBouw heeft Frank al veel zien veranderen. “Ik merk dat BanBouw qua naamsbekendheid enorm gegroeid is. Mensen in de regio Eindhoven kunnen nauwelijks meer om ons heen. Ik hoor vaak van onderaannemers dat ze graag met ons willen werken. Ook nieuwe partijen. Dat komt, denk ik, door de mooie dingen die we doen. Maar ook omdat we op social media behoorlijk actief zijn. We dragen met zijn allen BanBouw uit.”

#trotsopbanbouw

Dat Frank, ondanks zijn uitpuilende agenda, met plezier naar zijn werk gaat, is duidelijk te zien. “Ik zit goed in mijn vel en voel me enorm prettig binnen BanBouw. Heb het gevoel dat ik deel uitmaak van een mooie club. Bij mijn vorige werkgever, een veel groter aannemersbedrijf, waren de mensen veel minder met elkaar verbonden en zochten mensen elkaar buiten de werkgerelateerde zaken niet op. BanBouw is echt een hechte familie. Hier is het hele bedrijf lid van de personeelsvereniging, om maar een voorbeeld te noemen. Er heerst hier een prettige werkomgeving en dat is belangrijk. Volgens mij is dat de belangrijkste reden dat er hier zo weinig mensen weggaan. Ik ben trots op BanBouw. Bij bijna alle berichten die ik op LinkedIn plaats, zet ik de hashtag #trotsopbanbouw en dat doe ik heus niet om bij iemand een wit voetje te halen. Dat doe ik omdat ik écht trots ben.”