hans-lavrijssen-service-garantie-banbouw

Hans Lavrijssen

KAM- en nazorg coördinator

De variatie geeft mij energie

Hans Lavrijssen zat prima op zijn stek bij zijn vorige werkgever, toen hij een keer binnenstapte bij BanBouw. Hij had een vast contract en een leuke job, maar miste toch iets. Dat ontbrekende puzzelstukje vond hij in Nuenen. Sinds september 2019 is Hans dan ook onze medewerker Service & Garantie.

Zijn transfer was snel beklonken. Hans (40) denkt er soms met lichte verbazing aan terug. ,,Toen ik bij mijn vorige baas werkte, als accountmanager, zat BanBouw in mijn portefeuille. Tijdens een bezoek raakte ik in gesprek met een lid van het managementteam. Hij vertelde dat ze een vacature hadden. Ik was meteen enthousiast. Zo is het balletje gaan rollen en het was snel geregeld. Mijn verloofde, Daniëlle, was niet meteen overtuigd dat ik er goed aan deed om een vast contact op te zeggen, maar ik heb het toch gedaan. En ik ben blij dat ik het gedaan heb.”

Geen feestje

Eigenlijk zou Daniëlle nu de vrouw van Hans zijn. Op 6 juni 2020 zouden de twee trouwen, maar dat feestje op D-Day is op de langere baan geschoven. Over de reden is al genoeg geschreven. Om dezelfde reden werkt Hans momenteel zo veel mogelijk thuis. Ideaal is dat ook voor Hans niet. Het is zijn job om garantieaanvragen te onderzoeken. “Soms is een bouwwerk na oplevering niet helemaal in orde. Dan zit er ergens een scheurtje in een muur, of is er wat anders loos. Aan mij de taak om het op te lossen. Dat gaat natuurlijk het beste als je op locatie bent. Op afspraak en met de juiste maatregelen kan dat gelukkig ook wel.”

Hans vindt zijn functie dankbaar. ,,Het is aan mij om klachten op te lossen. Soms zijn zaken best ingewikkeld en zijn er grijze gebieden: wie is verantwoordelijk? Niet alle zaken laten zich direct oplossen. We hebben ook te maken met levertijden en onderaannemers. Het leidt soms ook wel toe vervelende zaken, al zijn mensen over het algemeen blij als ik kom kijken. Door duidelijk te communiceren en altijd te kijken naar de mogelijkheden die er wél zijn, probeer ik er altijd uit te komen. Dat is een mooie uitdaging. Het gevarieerde karakter van mijn functie geeft mij energie. Soms ben ik op een dag wel met vijftien verschillende opdrachten bezig. Daar moet je tegen kunnen, maar ik krijg daar juist energie van. Ik houd niet zo van routines.”

Potje darts in de achtertuin

De Valkenswaardse vader van twee kinderen, die zijn liefde voor de bouwwereld van huis uit meekreeg, houdt wél van dieren. Het gezin wordt compleet gemaakt door hond Dobby, die zijn naam deelt met een Harry Potter-personage. “Een grote kindervriend”, volgens Hans. Ook is hij (Hans, niet Dobby) graag bezig met de koikarpers in hun vijver. Het waren ongetwijfeld mooie afleidingen in de tijd waarin sociale contacten op een laag pitje stonden. Een wekelijks potje darts met zijn beste vriend in de achtertuin was dat ook. “Zo konden we elkaar toch, en op een verantwoorde manier, blijven zien.”

Veel BanBouw-collega’s roemen de atmosfeer aan de Nuenense Collseweg. Hans is geen uitzondering. “De sfeer en de gemoedelijkheid bevallen me heel erg. En de afwisseling in mijn functie vind ik ook erg leuk. Momenteel ben ik, naast mijn dagelijkse werkzaamheden, bezig met softwareondersteuning. Dat betreft een recent uitgerold programma, waarmee opleveringen – en het herstel van opleverpunten – beter gestroomlijnd kunnen verlopen. Ik zie het als mijn taak om het toegankelijker te maken, zodat mijn collega’s er makkelijker mee kunnen werken.”

Uit Hans’ enthousiasme blijkt één ding heel duidelijk: hij zit uitstekend op zijn plek bij BanBouw. Voorlopig lijkt hij er dan ook nog niet uitgekeken. Die garantie durft de opgewekte medewerker Service & Garantie vast wel te geven.