Mark de Wit

Applicatiebeheer & financiële administratie

Weetjes

  • Liep de halve marathon in 2.15 uur
  • Deed tweemaal mee aan Rondje Nuenen-West
  • PSV-fan in hart en nieren

Ik houd me bezig met de periodieke rapportages, maar ook met automatisering en mobiele telefonie. Ik doe nogal veel.

Bonjour Leblanc, klinkt het regelmatig als Mark de Wit ’s morgens rond 8.00 uur in zijn bureaustoel ploft. Je zou denken dat Mark Franse roots heeft, maar dat is niet zo. Wat wél waar is: hij is een belangrijke kracht op onze financiële administratie, is breed inzetbaar en maakte bij de laatste editie van de Marathon van Eindhoven kennis met de man met de hamer.

Maar hoe zit het dan met die bijnaam? Leblanc moet even denken. “Het is volgens mij bedacht door een collega met een bovengemiddelde beheersing van de Franse taal. Bovendien hebben we al een Mark op ons kantoor, dus  dan moet je naar een alternatief zoeken. Dat is Leblanc geworden. Klinkt wel goed, vind je niet?”

Het was in 2016 dat Mark (nu 27) toetrad tot de BanBouw-familie. “Ik kende het bedrijf, want ik had er eerder stage gelopen”, weet hij nog. “Na het afronden van mijn studie Bedrijfseconomie kon ik hier beginnen, als financieel medewerker. Ik houd me bezig met de periodieke rapportages, maar ook met automatisering en mobiele telefonie. Ik doe nogal veel.” 

Liefde voor de hardloopsport

Ondanks zijn goedgevulde Outlookagenda had de sportieve Rooienaar de afgelopen maanden ook tijd om te trainen voor zijn eerste halve marathon. Hij vertelt hoe hij zijn liefde voor de hardloopsport is ontstaan. “In 2017 deed ik, samen met een aantal collega’s, voor het eerst mee aan Rondje Nuenen-West, een door BanBouw gesponsord hardloopwedstrijdje in het gelijknamige Nuenen-West. Dit voorjaar besloot ik mijn grenzen te verleggen en ging ik trainen voor de halve marathon in Eindhoven.”

De Witte Keniaan liep verdienstelijk in de lichtstad. Met 2.15 uur en een handvol seconden was hij slechts een Brabants kwartiertje langzamer dan zijn streeftijd, maar er waren verzachtende omstandigheden: het was erg warm en erg ver. Bovendien werd Mark, na een kilometer of zeventien, gehinderd door de man met de hamer. “Ter hoogte van het Philips Stadion heb ik een stukje gewandeld. Echt niet omdat ik moe was, maar omdat ik het stadion van PSV even goed wilde bekijken.”

Goed op zijn plek

Bij BanBouw zit Mark duidelijk goed op zijn plek. “Ik vind de familiaire sfeer heel fijn. Als het nodig is, kan ik zo bij Jack (Aldenhoven, de directeur van BanBouw, red.) binnenlopen. Andersom gebeurt het trouwens ook wel eens. Bureaucratie kennen we hier niet. En de feestjes zijn hier ook erg goed verzorgd. Vooral het feest ter ere van ons 90-jarig bestaan, in 2016, was top.”

De kans lijkt dan ook aanwezig dat het ‘goedemorgen Leblanc’ nog heel vaak over de administratie van BanBouw klinkt. Zelfs als hij, net als bij zijn halve marathon, een kwartiertje later dan gepland binnenkomt.