Walter Schuurman

Bedrijfsleider realisatie

Weetjes

  • Is fanatiek golfer
  • Wordt blij van een gestroomlijnd bouwproces
  • En van koffie

Wat doet een bedrijfsleider realisatie precies?

Should I stay or should I go? Op 53-jarige leeftijd moest Walter die vraag van The Clash beantwoorden. Hij was op dat moment projectleider bij een bouwbedrijf in het noorden van onze provincie en had twee keuzes: tot zijn pensioen daar blijven óf ingaan op een aanbod om bij BanBouw te gaan werken. Aangezien je dit stukje leest op de website van BanBouw, kun je wel raden welke keuze hij nam: afslag Nuenen. Gelukkig, voor ons.

Sinds 1 mei 2021, de Dag van de Arbeid, is Walter onze bedrijfsleider Realisatie. Al ruim daarvoor had de Helmonder BanBouw in het vizier. “Ik volgde het bedrijf al een tijdje op social media; daarop zijn ze nadrukkelijk aanwezig. Hun communicatie vond ik leuk en onderscheidend. Daardoor had ik een aardig beeld van de organisatie.” Een kans om een nóg beter beeld te krijgen, kwam vanzelf. “BanBouw benaderde me met het aanbod om eens kennis te komen maken. Daar stond ik wel voor open. Ik was me op dat moment aan het oriënteren op pakweg de laatste vijftien jaar van mijn carrière.” De kennismaking was erg positief en witte rook volgde snel.

Wat doet een bedrijfsleider realisatie precies? Walter kan het zelf als beste uitleggen. “BanBouw heeft twee takken: Bouw & Ontwikkeling en Realisatie. Het is de bedoeling dat alle projecten die in ontwikkeling zijn, op enig moment in de realisatiefase komen. Op dat moment komen ze onder mijn hoede en ben ik ervoor verantwoordelijk dat alle bouwprojecten tot een goed einde worden gebracht.”

Praatje met het bouwplaatspersoneel
In het zelden geraadpleegde organogram van BanBouw staat Walter een streepje boven de projectleiders, maar daar is in de praktijk weinig van te merken: hij zal zich altijd gelijkwaardig en benaderbaar opstellen. “Ik probeer minstens eens per maand op elke projectlocatie te komen. Dan bekijk ik hoe het eraan toegaat, en maak ik een praatje met het bouwplaatspersoneel, zoals de uitvoerder. Over het werk, maar ook over hoe het thuis is. Het is heel simpel: als het thuis goed gaat, gaat het op het werk ook beter.”

De sportieve Walter, die in zijn vrije uren niet uitgeput raakt op de golfbaan, werkt veel aan de Collseweg, maar we vermoeden dat hij minstens zo graag buiten is. “Weet je waar ik van kan genieten? Als ik ’s morgens in alle vroegte over een bouwplaats loop en ik daar een gestroomlijnd bouwproces zie. Liefst met een opkomend zonnetje op de achtergrond en een beker koffie in mijn hand. Daar word ik wel blij van!”

Open deuren en transparantie
Van zijn keuze om over te stappen naar BanBouw heeft Walter geen seconde spijt gehad. “Ik heb altijd al graag voor een familiebedrijf willen werken. Het is precies zoals ik me had voorgesteld: lekker overzichtelijk, met open deuren en transparantie. Iedereen respecteert elkaar hier. En ik werk nu lekker dicht bij huis.” Met de huidige benzineprijzen is dat een mooi extraatje.