Sponsoring lokale verenigingen

BanBouw heeft oog voor omgeving en samenleving. Vanuit die gedachte ondersteunen wij diverse regionale activiteiten op maatschappelijk en op sportgebied. BanBouw is al vele jaren actief sponsor van lokale (sport)verenigingen, initiatieven en evenementen.

RKSV Nuenen

Bij BanBouw kunnen we een potje voetbal wel waarderen. Niet zelden gaat het op maandagochtend over de prestaties van PSV, Ajax of de teams waarin sommige van onze medewerkers voetballen (of dat tenminste proberen). Maar ook in ons eigen Nuenen wordt er op verdienstelijk niveau gevoetbald, en wel door de plaatselijke RKSV. We houden van voetbal, komen uit Nuenen en dus ligt het voor de hand dat we RKSV Nuenen sponsoren.

Langs de lijn is onze naam goed zichtbaar. Niet op een houten reclamebord, maar op innovatieve borden die de lucht zuiveren én energie opwekken. De subsidie die RKSV Nuenen daarvoor ontvangt, stroomt weer naar de clubkas. Een gezondere manier van sponsoring kunnen we ons maar moeilijk voorstellen.

Lees hier meer over de bijzondere samenwerking met RKSV Nuenen.

Rondje Nuenen-West

Volgens een oud vooroordeel is onze buurstad Helmond de sportiefste stad van Nederland. Maar als het aan BanBouw ligt, komt ons eigen Nuenen in de toekomst ook voor die eer in aanmerking. De bevolking loopt weliswaar niet grotendeels in trainingspak, maar op sportief vlak is er een hoop te beleven. Zoals Rondje Nuenen-West; een hardlooprondje dat in 2017 in première ging.

BanBouw is hoofdsponsor van Rondje Nuenen-West. Wij dragen de hardloopsport namelijk een warm hart toe. Niet alleen als dat hardlopen door anderen wordt gedaan, bewees de 2019-editie. Maar liefst elf medewerkers trokken hun hardloopschoenen aan, startten de hardloopapp op hun telefoon en holden met indrukwekkende snelheden richting de finish. We kunnen zelfs met trots melden dat 100% van de deelnemers de finish heeft bereikt.

We vinden Rondje Nuenen-West een prachtig, sportief initiatief en zijn nu al fanatiek aan het trainen om in 2020 in topconditie aan de start te verschijnen!

HC Nuenen

HC Nuenen

Er zijn een paar sporten waar wij Nederlanders in uitblinken. Zoals veldrijden, Formule 1, schaatsen en korfbal. En hockey natuurlijk; één van de meest populaire sporten van Nederland. Ook bij de mensen van BanBouw. Als er weer eens een belangrijk toernooi voor de deur staat, dan kleurt BanBouw oranje. Onze bedrijfspool maakt dan de tongen los en we wagen ons massaal aan voorspellingen voor Nederland – Duitsland, Pakistan – België en India – Tuvalu. Hockey leeft ontzettend binnen onze organisatie. Die passie voor deze prachtsport geven wij vorm door HC Nuenen – onze lokale hockeytrots – te steunen. We love Hockey Club Nuenen!

Dorpsboerderij Weverkeshof

Dorpsboerderij Weverkeshof doet al meer dan dertig jaar fantastisch werk in Nuenen. Samen met enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers zorgen zij voor een milieuvriendelijk onderhoud van flora en fauna. Op het terrein van Weverkeshof kunnen dieren zo veel mogelijk vrij rondlopen, en de dieren mogen visite ontvangen. Vinden ze gezellig!

Dat is lang niet alles. Bij Weverkeshof zijn solitaire bijenkasten. En er wordt op volledig biologische wijze groente gekweekt. Daar komt geen korrel kunstmest aan te pas. Veel wat er gekweekt wordt, wordt verkocht in de eigen boerderijwinkel.

Het is wel duidelijk dat Weverkeshof veel mooie dingen doet met en voor de omgeving. Een organisatie als Weverkeshof dragen wij natuurlijk een heel warm hart toe!