Renovatie en nieuwbouw: Verzorgd wonen – Nuenen

In hartje Nuenen wordt een project ontwikkeld, waarbij wonen en het ontvangen van zorg op eigentijdse wijze bijeen worden gebracht. Enerzijds worden er appartementen gebouwd gericht op senioren met een beperkte of uitgebreide zorgvraag, anderzijds worden er appartementen gebouwd voor mensen zonder indicatie, maar met het voordeel van zorgfaciliteiten binnen handbereik. Ideaal voor ouderen die nu nog zelfstandig zijn, maar op termijn van zorg gebruik willen kunnen maken, zonder te hoeven verhuizen. Dit zal zich gaan afspelen in en rondom De Vank, dichtbij alle voorzieningen en het centrum van Nuenen.

1. De Vank
In het bestaande parochiehuis de Vank komen 2 appartementen, 1 halfvrijstaand woonhuis, 1 hoekwoning en 2 rijwoningen met slaapkamer en badkamer op de begane grond en privé lift naar de eerste etage. De verkoop start in juli 2016.

2. Zorgappartementen in nieuw complex
In opdracht van Savant Zorg zal BanBouw 30 huurappartementen realiseren in een nieuw te bouwen complex naast De Vank. Savant zal hier zorg, ondersteuning en behandeling voor senioren met zorgindicatie op multidisciplinair niveau organiseren en 24-uurs zorg aanbieden. De bouwstart vindt plaats na de bouwvak 2016 en oplevering in de zomer van 2017.

3. Panta Rhei
Op steenworp afstand van de Vank komen 2 nieuwe appartementengebouwen met in totaal 16 koopappartementen. De verkoop start naar verwachting in de herfst van 2017.

Publicaties:
Eindhovens Dagblad 18-04-2015 ‘De Vank snel Verzorgd Wonen’