Robin Weterings: geen woorden maar daden

Robin komt uit Rotterdam en het motto van een bekende voetbalclub uit die stad past ook bij haar: geen woorden maar daden. Gelukkig presteert onze optimistisch gestemde collega een stuk minder wisselvallig dan Feyenoord. Als assistent-uitvoerder gaat ze voor topresultaten en we kunnen wel zeggen dat ze snel is ingeburgerd in het Brabantse land.

Voordat Robin op 1 december 2021 bij ons neerstreek, werkte ze bij een bouwfysisch adviesbureau in de havenstad. Maar toen ze vanwege de liefde in Zuidoost-Brabant kwam wonen, werd een mooie nieuwe baan in de buurt een doel. Trefzeker als haar naamgenoot Van Persie heeft ze dat doel bereikt. “Het mooiste van mijn baan is dat het zo gevarieerd is. Ik word steeds meer betrokken bij de werkvoorbereiding, maar in de uitvoering zie ik ook dat mijn projecten tot leven komen. Je ziet dan fysiek echt iets ontstaan en groeien. Ja, daar kan ik wel van genieten.”

Knelpunten oplossen
Robin kijkt niet op een uitdaginkje meer of minder. “Hoe goed je iets ook voorbereidt: soms ontstaan er knelpunten. Ik krijg er energie van om daar een goede oplossing voor te vinden. Hoe ik dat doe verschilt per situatie, maar goede communicatie met alle betrokkenen komt altijd wel terug. Dat is heel belangrijk in mijn werk, maar ik beleef er ook plezier aan om nauw met mensen samen te werken.”

Het duurde niet lang tot Robin haar plekje bij BanBouw gevonden had. “Ik kan niet anders zeggen dan dat het een heel dynamisch en gezellig bedrijf is. Je hebt hier geen kliekjesvorming, maar iedereen communiceert open en op betrokken wijze met elkaar. Dat gaf mij een vliegende start binnen BanBouw.”

Carnaval

Robin merkte al snel dat Brabanders toch wel wat anders zijn dan Rotterdammers. “Er wordt gezegd dat Rotterdammers directer zijn. Dat kan ik wel bevestigen. Brabanders staan wat gemoedelijker en relaxter in het leven. Wat positiever ook. Die levensopvatting bevalt me wel. Ik denk ook wel dat ik de Brabantse cultuur redelijk snel overneem. Sterker nog: ik heb al uitbundig carnaval gevierd.”

Dat carnavallen laat zich goed combineren met Robins passies. Ze houdt namelijk best wel van een pilsje of wijntje en daarmee is ze bepaald niet de enige binnen ons bedrijf. Wél is ze, zo vermoeden we, de enige Feyenoord-supporter binnen BanBouw. Én binnen haar huishouden. “Mijn vriend is voor Ajax. Het duurde wel even voordat mijn ouders hem goedkeurden. Maar goed, niemand is perfect.”

“In de uitvoering zie ik dat mijn projecten tot leven komen. Je ziet dan fysiek echt iets ontstaan en groeien. Ja, daar kan ik wel van genieten.”