FORGOT YOUR DETAILS?

Sint-Joriskwartier Eindhoven – nieuwbouw 37 woningen Pastoor Sickingstraat

Nieuwbouwplan Sint-Joriskwartier, bij de Pastoor Sickingstraat in stadsdeel Stratum, bestaat uit 37 eengezinswoningen met een tuin en 28 woonstudio’s. Qua uitstraling sluit het woningontwerp aan op het nabijgelegen Witte Dorp. De kracht van het plan is dat de woningen gesitueerd zijn rondom een gezamenlijke groene ruimte. De woningen in diverse woningtypen zijn als een harmonieus geheel ontworpen met een frisse witte uitstraling. Het parkeren is opgelost in het plangebied. De nieuwe buurt wordt ontsloten via de Heezerweg en Pastoor Sickingstraat. Voor voetgangers en fietsers is er ook een ontsluiting vanaf de Leenderweg en vanaf de Heezerweg. Het plan houdt een duidelijke verbetering in. De oude bedrijfsgebouwen maken plaats voor een echte woonbuurt, die een verrijking zal zijn voor de wijk.

Planning
In november 2014 is het plan, inmiddels bekend onder de naam Sint-Joriskwartier, gepresenteerd aan omwonenden en andere belanghebbenden. Er zijn naar aanleiding hiervan zijn geen bezwaren ingediend, wat betekent dat het plan positief is ontvangen. Ban Bouw zal na een korte voorbereidingsperiode de verkoop van de 37 eengezinswoningen in het eerste kwartaal van 2016 starten, waarna een verdere projectplanning wordt gemaakt.

Unieke kans
Het plan Sint-Joriskwartier biedt een unieke kans op een nieuwbouwwoning met een centrale ligging in Eindhoven. Wonen met het gevoel van een frisse en groene omgeving, maar toch met het bruisende centrum van Eindhoven op loopafstand. En, niet geheel onbelangrijk in de stad, een parkeerplaats naast de deur. Waar is dat nog te vinden?

Joriskwartier-Eindhoven-nieuwbouw-impressie-straatbeeld

Impressies

Week 47

Week 44 - De pannen erop

Week 27 - Nadering hoogste punt

Week 17 - Viering start bouw

Week 12 - fundering gereed

Week 7 2017 - Plaatsen mortelschroefpalen

Week 38 - Archeologische werkzaamheden

Week 25 - Sloopwerkzaamheden

Week 22 - Vorderingen sloopwerkzaamheden

Week 18 - Vorderingen sloopwerkzaamheden

Week 16 - Vordering sloopwerkzaamheden

Week 14 - Sloopwerkzaamheden

Wilt u meer weten?

Voor meer informatie en het aanvragen van de brochure kunt u terecht op de projectpagina van nieuwbouwplan Sint-Joriskwartier.
TOP