3 april 2014

NUENEN – Bouw, projectontwikkeling, bedrijfshuisvesting de Nuenense ondernemer Jack Aldenho­ven heeft zijn activiteiten gespreid. Bij zijn bedrijven werken in totaal 75 mensen.

Meest bekend is zijn bedrijf Ban Bouw, in 1928 opgericht als Bouwonderneming Aldenhoven Nuenen. Ban Bouw richt zich op woningbouw, utiliteitsbouw en commercieel vastgoed. Daarnaast verzorgt het bedrijf renovaties, verbouwingen en restyling van bedrijfspanden.

Ook Van Eck trappen en kozijnen in Son en Breugel is onderdeel van de bedrijvengroep. Aldenhoven is daarnaast actief in bedrijfshuisvesting.

„Daardoor heb je veel contact met ondernemers. Je ziet bedrijven die met een klein aantal mensen starten maar snel groeien. Onder de nieuwe huurders zie je veel nieuwe initiatieven ontstaan. Daar zit je allemaal bovenop”, legt hij uit. Als de huurders te groot worden voor een bedrijvencentrum en nieuwe huisvesting nodig hebben, ‘zou dat werk in de groep kunnen opleveren’. Door de spreiding van activitei­ten is Ban Bouw in staat om de crisis in de bouw te overleven, stelt Aldenhoven. Hij zegt dat het bouwbedrijf momenteel over ‘een goed gevulde orderportefeuille’ beschikt.