Steun Niels on Wheels!

Niels Vink uit Helmond is een 16-jarige leerling van het Dr.-Knippenbergcollege. Hij volgt daar de richting Sport en Bewegen. Na zijn examens in mei gaat Niels zich storten op zijn volgende doel: kwalificatie voor het rolstoeltennistoernooi van de Paralympische Spelen in Tokyo.

Op eenjarige leeftijd moest Niels vechten tegen de levensbedreigende ziekte meningokokkensepsis. Hij won, maar verloor zijn beide benen en verschillende vingerkootjes. Maar Niels is er niet de persoon naar om te treuren om wat hij niet meer heeft. Deze jonge topsporter denkt in mogelijkheden en probeert overal het beste uit te halen. Dat lukt hem bijna altijd, vooral als hij met een racket in de hand in zijn tennisrolstoel zit.

Naar Tokyo

Niels’ ster is rijzende en de volgende grote halte is het land van de rijzende zon. Tokyo, om preciezer te zijn. Hij wil namelijk deelnemen aan de Paralympics van 2020. Deelname is alleen voorbehouden aan een heel select groepje rolstoeltennissers; alleen de beste acht van de wereld mogen meedoen. Om één van deze acht te worden en blijven, staat het komende jaar voor Niels in het teken van deelnemen aan toernooien en punten verzamelen.

Meedoen aan toernooien – en het reizen daarnaartoe – kost ontzettend veel geld. Daarvoor heeft Niels sponsors nodig; partijen die hem het spreekwoordelijke duwtje in de rug willen geven. Om Niels deze steun te geven en ook meer bekendheid te genereren voor deze jonge vechter, heeft BanBouw de zogenoemde Niels on Wheels Challenges in het leven geroepen. Daarover leest u hier meer.

Daagt u Niels uit en helpt u hem Tokyo te bereiken?