Bart van Hoek

Planvoorbereider

Weetjes

  • Zijn grootste hobby is zijn werk
  • Bart houdt van sporten
  • Hij werkt sinds het voorjaar 2021 bij BanBouw

‘Ik stuur elke ochtend met veel zin mijn auto de A58 op. ’

Bart van Hoek is een heer van het goede leven. Hij woont met vrouw en kinderen in Oirschot, een plaats die zó mooi is dat passerende automobilisten er dagelijks massaal in de file staan. Met enige regelmaat pikt hij een feestje of festival mee, maar ook sporten is zijn liefhebberij. En alsof dat niet genoeg is, heeft hij ook nog een grote hobby in Nuenen: zijn werk bij BanBouw.

 Sinds het voorjaar van 2021 is Bart onze planvoorbereider. Wat doet zo iemand eigenlijk? “In een notendop: ik breng een plan naar een uitvoerbaar ontwerp dat aansluit op de wensen van de opdrachtgever. Ik waak over de kosten en de bouwmethodiek, zoals BIM, en houd daarbij altijd rekening mee met de belangen van alle betrokken partijen. Daarbij overleg ik met heel wat verschillende partijen, zoals gemeenten, constructeurs, partners en onderaannemers. Dat vind ik ook wel een van de leukste dingen van mijn werk: ik heb met alle disciplines te maken en ben lekker onder de mensen. Maar natuurlijk ben ik ook trots op de supermooie en uitdagende projecten die we hier maken.”

Improviseren
Werkgevers schrijven het vaak in bijvoorbeeld vacatureteksten: geen dag is bij ons hetzelfde. Het is enigszins een cliché, maar het beschrijft wel hoe Barts werkdagen eruitzien. “Mijn werk is heel afwisselend. Ik reserveer vaak tijd in mijn agenda om aan bepaalde taken te werken, maar aan het einde van de dag moet ik vaak concluderen dat mijn dag heel anders is verlopen. Vervelend? Nee, absoluut niet. Ik hou wel van een beetje improviseren en raak niet snel gestrest.”

Volgens Bart is BanBouw een soort TROS: één grote familie. “Zo voelt het zeker. De sfeer is erg ongedwongen en familiair. Je krijgt vanaf dag één veel verantwoordelijkheid, maar ook vrijheid om je functie naar eigen inzicht in te vullen. Dat kan ik erg waarderen. Ik stuur elke ochtend met veel zin mijn auto de A58 op. Dat doe ik aan het eind van de middag trouwens opnieuw, want ik ben heel graag bij mijn gezin.”

Hole in one
Bart zit vol joie de vivre. Hij kan erg genieten van een feestje of festival en dan bij voorkeur dance. Ter compensatie van zijn bourgondische levensstijl fitnest hij graag. Of speelt hij een rondje golf, want ook op de afslagplaats heeft hij een enorme drive. “Vaak tien holes: negen op de baan en één in het clubhuis.” Waarschijnlijk gaan ze er op de laatste hole het makkelijkst in. Na al die tee smaakt een ander drankje natuurlijk best goed.