Ben van Opstal

Inkoper

Ik zag BanBouw als een heel divers bedrijf met volop kansen.

De echte wielerfanaat denkt bij de plaatsnaam Chaam waarschijnlijk aan de Acht van Chaam, het jaarlijkse rondje om de kerk op de woensdag na de Tour de France. Maar het is ook de thuishaven van Ben van Opstal. Behalve parttime fietsliefhebber is hij fulltime inkoper bij BanBouw.

Chaam, bij noordwestenwind onder de rook van Breda, is voor onze begrippen niet bepaald om de hoek. Bij normale omstandigheden is het vanuit die plaats een klein uurtje rijden tot ons hoofdkwartier in Nuenen. Helaas zijn de omstandigheden op de A58 niet vaak normaal en is staren naar de remlichten van je voorganger meer regel dan uitzondering.

Ben (1981) heeft het er graag voor over. Sinds begin 2022 werkt hij bij BanBouw. Hoe iemand uit Chaam bij BanBouw terechtkomt? “Ik was inkoper bij een aannemersbedrijf in Tilburg. Eind 2022 nam een recruiter contact met me op. Of ik openstond voor een overstap. Ik kende BanBouw al van naam en hekwerkdoeken; BanBouw heeft het pand tegenover mijn vorige werkgever gemaakt. Ik ben maar eens op de site gaan rondneuzen. Wat ik toen zag, beviel me: het leek me een erg mooi bedrijf. Dat vermoeden werd op het kennismakingsgesprek versterkt; ik kreeg daar energie van. En nu zit ik hier.”

Toch twijfelde Ben daar nog wel even over. “De afstand vond ik wel een dingetje. Maar eigenlijk was ik al verkocht. Ik zag BanBouw als een heel divers bedrijf met volop kansen. Uiteindelijk heb ik dus toch mijn jawoord gegeven.” En die afstand? “Om de ergste files vóór te zijn, begin ik om 7.30 uur, dan zou ik op tijd weer naar huis kunnen, alleen werk ik graag iets af en vergeet ik de tijd.”

Bens takenpakket is behoorlijk divers. Moeten we arbeid, materieel of materiaal inkopen – en dat is geen overbodige luxe als je iets moois wilt bouwen – dan komt Ben in beeld. Het zorgt ervoor dat zijn dagen goedgevuld zijn. “Het scheelt ook dat dit een nieuwe functie is binnen de BanGroep, waar BanBouw onderdeel van is. Vooral in het begin moest alles nog een beetje vorm en structuur krijgen. Dat gaat nu steeds beter.”

Hij hoeft zich dus niet te vervelen. Stilzitten is sowieso niet zijn sterkste kant. In zijn vrije uren zit Ben graag op de mountainbike, speelt hij een potje voetbal (komend seizoen bij de veteranen van vv Molenschot) of is hij in de fitnessstudio. “Dat laatste zal nooit een hobby worden, maar wat onderhoud aan je lijf is best belangrijk als je boven de veertig bent.” Uit het klussen in en rondom het huis waarin hij samen met partner Manon en kinderen Luca en Ize woont, haalt hij meer voldoening. Ben ziet het als een uitlaatklep na een lange dag werken en de terugweg op de A58.

Bij BanBouw zijn we blij met een actieve nieuwe collega als Ben in ons midden. We hopen vanzelfsprekend op een lange en gelukkige samenwerking. Maar dat is een inkop(p)er.