chantal-bongers-banbouw

Chantal Bongers

HRM

Ik hou van échte gesprekken, face-to-face en met volle aandacht. Elkaar in de ogen kunnen kijken.

Chantal is een van de weinige Limburgse medewerkers van BanBouw, maar van een cultuurverschil of taalbarrière is absoluut geen sprake. De goedlachse Weertse moet tweemaal daags een stukje reizen over de beruchte A2 en dat heeft ze er graag voor over. “Ik kom twee keer per dag thuis”, meldt Chantal. Met andere woorden: ze heeft het bij BanBouw nogal naar haar zin. “Het voelt alsof ik hier al veel langer werk. Er hangt hier een hele familiaire sfeer en de lijntjes zijn lekker kort. Ik voel me hier happy en zit heel goed in mijn vel.” Dat laatste houdt ze gelukkig slecht verborgen.

Chantal startte bij ons in april 2021, midden in de coronatijd. Het was een periode waarin veel mensen in joggingbroek thuiswerkten, maar toch kon ze op locatie onboarden – niet in joggingbroek overigens. “Gelukkig kon ik gewoon naar kantoor. Hier kon ik veel makkelijker communiceren en feeling krijgen met het bedrijf. En het is als HR-medewerker ook belangrijk om zichtbaar en toegankelijk te zijn. Persoonlijk contact wint het altijd van de telefoon of een e-mailconversatie. Ik werk het liefst tussen de mensen, al is zo nu en dan een dagje thuiswerken ook echt geen probleem.”

Champions League-niveau

Sinds haar aantreden heeft Chantal zich nog niet verveeld, zo vermoeden we. Haar takenpakket is aardig divers. “Wat ik allemaal doe? Samen met mijn collega Tessa ben ik verantwoordelijk voor de werving en het aannemen van juiste mensen. Geen middenmoot, maar Champions League-niveau, zoals het hier dagelijks wordt omschreven. Voor de werving maken wij vaak een-tweetjes met onze communicatieafdeling, zodat we goed zichtbaar worden en blijven als werkgever.”

“Daarnaast zijn we een sparringpartner voor directie en leidinggevenden en voeren we dagelijks gesprekken met collega’s over de meest diverse onderwerpen. Functioneren, opleidings- en ontwikkelingswensen, maar ook simpelweg hoe het met iemand gaat. Verzuimbegeleiding mag je ook noteren. En in algemenere zin het steviger neerzetten van onze HR-afdeling binnen de gehele BanGroep. Dat is wel genoeg, toch?”

Chantal zal nooit oprichter worden van een Zoom- of Microsoft Teams-fanclub. “Ik hou van échte gesprekken, face-to-face en met volle aandacht. Elkaar in de ogen kunnen kijken.” En dat is een mooie match met de cultuur van BanBouw.

Vrolijke noot

In de weekenden is Chantal ook onder de mensen. Ze staat in de achterhoede van het damesteam van RKSVV Weert. Haar missie: zorgen dat haar tegenstanders met aanvallende intenties een vervelende wedstrijd hebben. Daarna mag ze graag even uitblazen. In eerste instantie in de kantine, vervolgens soms op haar trompet: als lid van de lokale blaaskapel voorziet ze elke carnaval van een vrolijke noot. Vooralsnog niet onfortuinlijk, want het huis van haar buren staat nog altijd niet te koop.