Lars Knipscheer

Technisch-bedrijfskundig medewerker

Weetjes

  • Lars is een begenadigd golfer
  • Geboren in 1996 in Eindhoven
  • Optimaliseert heel wat processen binnen BanBouw

‘Ik bespaar mensen een hele hoop tijd.’

Nog niet zo lang geleden kende Lars Knipscheer BanBouw alleen maar van die opvallende rode busjes die hij af en toe zag rondrijden. Intussen kent hij ons bedrijf iets beter, want sinds het begin van 2021 is hij bij ons in dienst. Als technisch-bedrijfskundig medewerker optimaliseert hij heel wat processen en zorgt hij dat zijn collega’s zeeën van tijd besparen. 

 Lars is in 1996 geboren in onze buurstad Eindhoven en groeide op in Son en Breugel. Na zijn studie technische bedrijfskunde en een traineeship was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Die vond hij aan de Collseweg in Nuenen. “Ik zag een vacature bij BanBouw die me erg aansprak, dus ik solliciteerde daarop. Een dag later zat ik hier aan tafel en niet lang daarna tekende ik mijn contract.” 

Uitleven in software

Lars is verantwoordelijk voor de optimalisatie van onze digitale processen. Vooral in BouwWorks, het softwarepakket waar een groot deel van onze organisatie op leunt, kan hij zich uitleven. “BouwWorks is een heel uitgebreid pakket. In hoofdlijnen kun je zeggen dat ik zorg dat mensen slimmer en sneller kunnen werken. Bijvoorbeeld door sjablonen aan te passen of stappen te automatiseren. Als mensen denken dat iets beter kan, komen ze vaak bij mij en probeer ik een goede oplossing te vinden. Maar dat laatste doe ik natuurlijk niet alleen op verzoek.” 

 Lars haalt een voorbeeld aan. “Onze onderhoudstak Fixxed gebruikt de WocoAPP om te communiceren met de huurders van de panden die Fixxed onderhoudt. We hebben de app zó ver gefinetuned dat storingsmeldingen en reparatieverzoeken van de huurders automatisch gekoppeld worden aan de juiste werkorder, inclusief foto’s. Ons KCC hoeft de melder alleen nog maar te bellen voor een reparatieafspraak. Dat is per werkorder een besparing van zo’n vijf minuten. Als je bedenkt dat we zo’n negenduizend werkorders per jaar ontvangen, kun je de tijdwinst wel berekenen.” 

Tijd besparen

Niet elk aannemersbedrijf heeft een procesoptimalisator in dienst. “Voor sommige mensen binnen BanBouw was het ook wel even wennen”, vertelt Lars. “Ik kreeg vooral in het begin weleens vragen van collega’s als ‘Wat doe jij nu de hele dag?’ of ‘Heb je nog geld verdiend?’. Geld verdienen doe ik niet rechtstreeks. Maar ik bespaar mensen wel een hele hoop tijd.” En tijd is geld, volgens een veelgebruikte wiskundige vergelijking. 

 Het is niet moeilijk te zien dat Lars het goed naar zijn zin heeft bij BanBouw. “Het is een laagdrempelig bedrijf met een hele leuke club mensen.” Van clubs heeft Lars sowieso wel verstand. Hij is een begenadigd golfer en rijdt, op mooie dagen, na werktijd het liefst linea recta naar De Gulbergen voor achttien holes golf op het ‘dak van Brabant’. Net als op zijn werk, raakt onze energieke jonge collega ook daar niet snel uitgeput.