Loes van Melis

Medewerker klantcontactcentrum

Weetjes

  • Loes is een echte reisfanaat
  • Ontzettend energiek en kan niet stilzitten

‘Vóór mijn gesprek moest ik even wachten bij de receptie. Er liepen drie mensen lang en die groetten me allemaal. Dat zegt toch veel over de mentaliteit.’

Loes werkte een kwart eeuw jaar in de reiswereld. Als medewerker van een grote reisorganisatie bezorgde ze duizenden klanten een droomvakantie. Helaas overleefde haar vorige werkgever de coronacrisis niet. Gelukkig voor Loes is ze zelf alsnog op een droombestemming geland: het kantoor van BanBouw.

Van de reisbranche naar de bouwwereld, hoe kom je daar terecht? Loes had een kruiwagentje. “Ik kende een BanBouwer die me vroeg of BanBouw niet iets voor mij was. Daar had ik wel oren naar. Door alle coronaproblemen en negativiteit die daarop volgde was mijn enthousiasme voor de reisbranche als sneeuw voor de Spaanse zon verdwenen. Ik moet toch maar eens gaan praten in Nuenen, dacht ik.”

Dat was geen slecht idee. “Ik was meteen enthousiast over de sfeer bij BanBouw. Een fijn en modern pand met veel lichtinval en glas. Vóór mijn gesprek moest ik even wachten bij de receptie. Er liepen drie mensen lang en die groetten me allemaal. Dat zegt toch veel over de mentaliteit, vond ik.”

Leuk en afwisselend

Het enthousiasme was wederzijds en nu werkt Loes op het klantcontactcentrum van Fixxed, de onderhoudstak van BanBouw. “Ik beantwoord de telefoon, maak werkorders aan en doe de planning. Heel leuk en afwisselend. Na 25 jaar bij een reisbureau is het goed dat ik aan iets nieuws ben begonnen. De branche en de systemen van BanBouw waren nieuw voor me, maar dat had ik zo onder de knie. En klantcontact was me natuurlijk niet vreemd. Hier hebben we andere klanten, maar het zijn allemaal mensen en die help ik graag. Ik ga in mijn werk ver om mensen blij en tevreden te maken. Daar krijg ik evenveel energie van als van een week vakantie op een zonnige plek.”

Vias Plage

Van stilzitten houdt Loes niet. In de coronatijd heeft ze het wandelen ontdekt. Ze doet ook graag een rondje Milon Cirkel, een fitnessprogramma dat bestaat uit twaalf oefeningen. En natuurlijk is reizen een passie van de actieve Eindhovense. Haar reistip: Vias Plage, een lieflijk vakantieparadijs aan de Méditerranée, aan het einde van de Route du Soleil. Maar tegen een reisje naar Zuid-Amerika zegt ze ook zeker ¡Si!