Rick de Werdt

Timmerman

‘We hebben een mooie club!’

Rick de Werdt heeft het vermoedelijk oudste beroep ter wereld: hij is timmerman. En een goede ook: met zijn gereedschap maakt hij de mooiste constructies. Rick geniet elke dag van zijn werk en vertelt daar graag over.

In het jaar waarin het Nederlands elftal derde werd op het WK in Brazilië (2014 dus) maakte Rick kennis met BanBouw: hij liep toen stage bij ons. Gevraagd naar zijn eerste indruk: “Dat het een mooi bedrijf was. Ook nog redelijk klein. Ik denk dat er toen een man of 35 werkte. Ik heb het in relatief korte tijd flink zien groeien, zonder dat de cultuur van BanBouw daardoor veranderd is. Die is altijd gemoedelijk gebleven.”

Variatie

De jonge ambachtsman houdt erg van de variatie. “Ik word ingezet op bijna alle soorten projecten: de bouw van woonhuizen, maar ook verbouwingen van schoolgebouwen en bedrijfspanden. Dat houdt het afwisselend. Ook de vrijheid die ik krijg vind ik prettig: de projectleider geeft me de tekeningen en laat het me zelf regelen. Ik houd daar wel van. Laat mij het maar in orde maken.”

Zijn werk geeft Rick veel voldoening. “Het mooist vind ik dat je écht iets ziet ontstaan, als timmerman. Ik maak iets tastbaars en doe mijn eigen projecten vanaf het begin tot het einde. Daardoor voel je je ook erg betrokken.”

Goede sfeer

Rick voelt zich binnen BanBouw als een vis in het water. “De sfeer binnen onze afdeling is erg goed. Ik zie mijn collega’s niet heel vaak, tenzij ze op hetzelfde project werken als ik. Maar als ik ze zie, is het altijd gezellig en vertrouwd. Ook op de feestjes van BanBouw, die regelmatig plaatsvinden, zit de sfeer er altijd goed in. We hebben een mooie club!”

Voorlopig is Rick nog niet uitgetimmerd. “Ik heb nog altijd heel veel plezier in mijn werk. Maar ik heb wel ambities om wat hogerop te komen. In de toekomst zou ik wat meer richting een uitvoerdersrol willen groeien. Dat lijkt me een mooi vak. Veel uitvoerders zijn ooit begonnen als timmerman, dus wat dat betreft lig ik mooi op koers.”

Rick sluit af met een advies aan mensen die overwegen bij BanBouw aan boord te stappen: “Doe het! BanBouw is een fijn bedrijf met mooie en grote projecten. En als je laat zien dat je kwaliteit hebt, kun je hier alle kanten op!”