Rob Peters

Coördinator Logistiek

Weetjes

  • Vader van drie kinderen
  • Heeft al zijn concertkaartjes nog sinds begin jaren 90′
  • Trotse eigenaar van momenteel vier motoren en een kapotte buscamper

‘In het magazijn is geen dag hetzelfde en dat is precies wat ik nodig heb.’

In het bruisende magazijn van onze organisatie werkt Rob, onze logistiek coördinator, met een klantvriendelijke en oplossingsgerichte aanpak. Het magazijn is mede door zijn inzet een plek waar iedereen graag binnenloopt. “De werf is een centraal punt waar je met iedereen binnen de organisatie te maken hebt, dat heeft echt zijn charme,” zegt Rob. Voor zijn tijd bij BanBouw had Rob een lange carrière in de (semi)overheid, totdat hij besloot dat het tijd was voor verandering. Met behulp van een jobcoach vond hij deze baan, waar hij echt enthousiast van werd. Zijn technische achtergrond en eerdere ervaringen in logistieke functies komen hier uitstekend van pas. Rob kan met overtuiging zeggen dat hij zijn plek heeft gevonden!

Een nieuwe uitdaging

Rob zocht een functie met zowel verantwoordelijkheid als vrijheid. Hij verlangde naar korte lijnen en meer dynamiek dan de stroperige dossiers en vergadercultuur die hij gewend was. In zijn huidige rol als logistiek coördinator van het magazijn en wagenpark ondersteunt hij dagelijks de monteurs en uitvoerders. Hij geniet van de afwisseling en het praktische aspect van het werk, waarbij hij soms letterlijk met zijn ‘poten in de modder’ staat. Waar hij eerst van de ene naar de andere meeting ging, zijn de dagen nu een stuk onvoorspelbaarder. “De dag loopt hier nooit zoals je zou verwachten. Mijn agenda is leger dan voorheen en toch flitsen de dagen om.”

Structuur aanbrengen in het magazijn is een van zijn belangrijkste taken. Hoewel het soms een uitdaging is om orde te houden in het magazijn en op de werf, blijft hij streven naar uniformiteit en efficiëntie.

Rob Harley Peters

Rob is niet alleen fanatiek op het werk, maar ook in zijn hobby’s. Hij is graag actief bezig met sporten en dan vooral met boksen (als hij niet geblesseerd is). Ook heeft hij een liefde voor o.a. Harley Davidson-motoren en geniet hij enorm van een rondje rijden. “Ik heb dan wel geen opleiding gehad in de bouw, maar ik heb ook geen twee linkerhanden; qua motoren en techniek red ik me wel,” vertelt hij. Daarnaast houdt Rob ook van lekker uit eten gaan en barbecueën in de zomer. En hoewel hij minder naar concerten gaat dan vroeger, kijkt hij uit naar evenementen zoals het Nirwana Tuinfeest in Lierop. “Dat is ieder jaar weer super gaaf!”

Een goede zet

Rob was vooral verrast hoe snel hij werd geaccepteerd door zijn collega’s. Hij geeft toe: “ik was nieuwsgierig naar hoe dat zou gaan; iemand die niet uit de bouw komt, maar dankzij mijn collega’s leer ik nog iedere dag bij.” Rob waardeert vooral de directe manier van werken en de focus op het oplossen van problemen, zonder lange onderhandelingen en zware besluitvorming. Zijn nieuwe rol heeft hem persoonlijk goed gedaan en hij voelt zich weer tot bloei gekomen. “Dat hoor ik ook in mijn omgeving, dus het is een goede zet geweest.”