Duurzame, slimme kantoorvilla HTCE – Eindhoven

Deze kantoorvilla zal voorzien zijn van de nieuwste technieken. Het pand zal worden opgeleverd conform de certificeringsnormering WELL GOLD ENABLED. WELL is het allereerste gebouwbeoordelingssysteem dat zich richt op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de gebruiker. Het gebruik van materialen en installaties, de indeling van het gebouw en de faciliteiten worden hierbij beoordeeld.  Denk aan effectieve luchtverversing, thermisch comfort en het creëren van de perfecte lichtbalans op de werkvloer. Dit alles wordt gemeten voor de gebruikers van het pand inzichtelijk gemaakt.

Daarnaast wordt het dak voorzien van zonnepanelen en de verwarming en koeling van het gebouw opgewekt door middel van een zogenaamde Warmte Koude Opslag (WKO).

“In de recent gepresenteerde toekomstvisie van de Campus spelen duurzaamheid, maar ook een vitale en groene werkomgeving een grote rol. Deze villa sluit daarom perfect aan bij onze toekomstvisie”, aldus Jean-Paul van Oijen, commercieel directeur bij de High Tech Campus.

De nieuwe landschapsvilla is niet alleen duurzaam, maar ook slim. Dit blijkt uit het feit dat medewerkers bijvoorbeeld het kantoor kunnen gaan monitoren met hun smartphone. Met deze gezonde en innovatieve werkplek is de High Tech Campus in de zomer van 2021 weer een stap dichterbij om de duurzaamste campus van Europa te worden.

OpdrachtgeverHTCE
ArchitectInbo
ConstructeurAdviesbureau Tielemans Bouwconstructies B.V.