Wonen in Parc Fontaine: ‘De cirkel is rond’

“De cirkel is rond.” Zo omschrijft Carla van Silfhout het feit dat ze, samen met haar echtgenoot Jaap, gaat wonen in Parc Fontaine. Aan de plek waar het luxe appartementencomplex – ontwikkeld door Van Schijndel Bouwgroep en Ban Bouw – binnenkort zal verrijzen, koestert ze bijzondere herinneringen: vroeger ging ze er naar school.

Van 1970 tot 1974 studeerde Carla Van Silfhout (1952) aan de Katholieke Sociale Academie Den Elzent, aan de Eindhovense Le Sage ten Broeklaan. “Met name de tekst die op het gebouw stond herinner ik me nog: ‘Katholieke Sociale Academie voor mannen en meisjes’. Terwijl er wel degelijk volwassen vrouwen studeerden. De emancipatie stond toen duidelijk nog in de kinderschoenen”, blikt ze terug op het tijdperk dat alweer bijna een halve eeuw achter ons ligt.

Na het afstuderen vertrok Carla van Silfhout uit de regio, om daar kort na de millenniumwisseling weer terug te keren. “We gingen in 2001 in Waalre wonen. Niet lang daarna ben ik eens gaan kijken bij mijn oude school, uit nieuwsgierigheid. Het gebouw was er nog, maar stond wel leeg. Daarna is het tegen de vlakte gegaan.”

Op de achtergrond KSA Den Elzent aan de Le Sage ten Broeklaan, in de jaren zeventig. Foto: eindhoveninbeeld.com

Dat Carla van Silfhout weer terugkeert op het terrein waar zowel zij als haar echtgenoot – Jaap woonde destijds in een studentenflat aan de Boutenslaan – goed bekend zijn, noemt ze zelf stom toeval. “We werden getipt dat Het Sonnet in de verkoop zou gaan. Toen we daarover contact opnamen met Van Santvoort Makelaars, hoorden we dat die appartementen al waren verkocht. De makelaar, Mark Wissink, had gelukkig wel een prima alternatief: Parc Fontaine.”

Hoewel het naar verwachting nog een jaar of twee kan duren voordat Carla en Jaap van Silfhout één van de 66 residentiële woningen betrekken, kijkt het echtpaar er al naar uit. “Als de bouw straks begonnen is, gaan we zeker regelmatig een kijkje nemen. We hebben er erg veel zin in om in het mooiste stukje van Eindhoven te gaan wonen.”

Carla en Jaap van Silfhout, tijdens hun bezoek aan Ban Bouw. Links Ban Bouw-directeur Jack Aldenhoven.