25 september 2017

Een vrijdagmiddagborrel in een bijzonder decor. Zo kunnen we de hoogstepuntviering bij het Sint-Joriskwartier wel omschrijven. Zo'n vijftig kopers van een nieuwbouwwoning in het Eindhovense Witte Dorp hieven afgelopen vrijdag, op het middenterrein van het in aanbouw zijnde wooncomplex, op synchrone wijze het glas.

De bouw van het Sint-Joriskwartier, dat bestaat uit 37 koopwoningen en 28 via Wooninc. te verhuren studio's, verloopt erg voorspoedig. Minder dan vijf maanden na de start van de bouw ging afgelopen vrijdag de vlag omhoog: het hoogste punt was bereikt. Reden voor een drankje op het bouwterrein.

Ongeveer vijftig toekomstige bewoners van het bijzondere project lieten zich dat drankje goed smaken. De zichtbare vooruitgang van het plan, in combinatie met de warme zonnestralen op de eerste vrijdag van de herfst, zorgde voor tevreden gezichten en goedgemutste aanwezigen. Ban Bouw-verkoopcoördinator Robert Middel liet zijn toespraak dan ook niet langer duren dan noodzakelijk, zodat de aanwezigen weer verder konden gaan met borrelen. Dat is immers een prima manier om het weekend in te luiden.

Het bouwproject is ongeveer op de helft. Als alles volgens plan verloopt, worden de woningen begin 2018 opgeleverd en kunnen de bewoners gaan inrichten.