11 september 2017

De zomervakantie zit er voor de meesten alweer even op, maar bij Ban Bouw houden we het strandgevoel graag nog wat langer vast. En dus lieten we afgelopen week een flinke lading zand op ons terrein storten en zorgden we voor tropische klanken, zomerse drankjes en Italiaans voedsel. Dit alles droeg bij aan een erg gezellige en geslaagde sportdag, waarop tientallen Ban Bouw'ers zich van hun meest sportieve en atletische kant lieten zien.

Collectief worstelen
Het was zaterdag 9 september een kleurrijke bedoening op het binnenterrein van Ban Bouw. Tientallen medewerkers hadden zich vroeg op de middag in een felgekleurd shirt gehuld. In competitieverband werden er drie sporten gespeeld: beachvolleybal, handboogschieten en levend tafelvoetbal. Vooral bij de laatstgenoemde discipline ging het er stevig aan toe. Het is maar goed dat scheidsrechter Kevin Blom niet floot, anders had waarschijnlijk niemand het laatste fluitsignaal gehaald. Het levend tafelvoetbal had soms meer weg van een partijtje collectief worstelen, hoewel de gezondheid van de deelnemers - op wat spierpijn en blauwe plekken na - nooit in het geding was.

Schot in de roos
Ook op de handboogschietbaan bleven persoonlijke ongelukken uit. Veel schutters toonden zich bijzonder bekwaam in het gebruik van het prehistorische jachtwapen en het doelwit werd dan ook aan flarden geschoten. Het andere onderdeel, beachvolley, bleek eveneens een schot in de roos. Daar droeg het prachtige nazomerweer ook zeer zeker aan bij. Niet geheel volgens de onheilspellende weersverwachtingen bleef het de gehele dag droog, en werd er naar hartenlust gesmasht, gedoken en geserveerd op het zachte zand.

Bij de inmiddels gearriveerde pizzawagen werden er, na alle inspanningen, nog wat laatste puntjes verdeeld, al hadden die geen invloed meer op de stand. Daarna werd er nog lang nagepraat en - door de leden van het winnende team - opgeschept over de heroïsche sportieve prestaties. De mensen die niet in de prijzen vielen, hebben een jaar de tijd om zich voor te bereiden op revanche. Want dat die kans er komt, is na de geslaagde en gezellige editie van de sport- en speldag wel duidelijk.

Kijk op onze Facebookpagina voor een foto-impressie van het evenement.