27 oktober 2017

Goed nieuws voor de calculatoren, werkvoorbereiders, uitvoerders en projectleiders van Ban Bouw. Dankzij de installatie van een grafische server kunnen zij op elke locatie met een internetverbinding gebruikmaken van de vernuftige software waar binnen het bedrijf mee gewerkt wordt.

Om efficiënter werktekeningen te kunnen maken, bewerken en delen, gaat Ban Bouw software gebruiken die behoorlijk wat grafische rekenkracht vraagt. In die behoefte voorziet de bouw en installatie van een zogeheten VDI-server; vergelijkbaar met een terminal server, maar dan geschikt voor zwaardere, technische programma's.

Positieve reacties van testers
De afgelopen weken heeft een select gezelschap al uitgebreid getest in de nieuwe digitale omgeving. De kritische testers reageerden uiterst positief. Ook Ban Bouw-directeur Jack Aldenhoven ziet het helemaal zitten: "Omdat Ban Bouw veel waarde hecht aan een effectieve en op de gebruiker gerichte manier van werken, en bovendien graag anticipeert op de toekomst, was de keuze om een grafische omgeving te laten bouwen snel gemaakt."

Opdracht
IT Pro, de vertrouwde IT-partner van Ban Bouw, heeft opdracht gekregen om de plannen te realiseren. Directeur Christ van den Akker rekent op een mooie samenwerking: "IT Pro verzorgt al ruim tien jaar de complete IT-omgeving van Ban Bouw. Door de nieuwe ontwikkelingen in de bouw en in de IT is er de laatste jaren flink geïnvesteerd in de nieuwste IT-systemen. Doordat Ban Bouw kiest voor een VDI-omgeving, zijn medewerkers in staat om overal gebruik te kunnen maken van een snelle grafische omgeving."

Na het verstrekken van de opdracht is IT Pro direct aan de slag gegaan. Volgens Van den Akker kan de nieuwe IT-omgeving nog vóór de feestdagen in gebruik worden genomen.

Op de getoonde foto bekrachtigt Jack Aldenhoven de samenwerking middels een duidelijk leesbare krabbel. Christ van den Akker kijkt tevreden toe.