26 oktober 2017

Na ongeveer een jaar van harde arbeid is het Savant van Lenthof, in het centrum van Nuenen, opgeleverd. Op donderdag 26 oktober is de officiële opening van het bijzondere en moderne woonzorgcentrum voor mensen met dementie.

"Het pand bestaat uit vier vleugels met in totaal dertig woningen. Elke vleugel heeft een aparte sociale ruimte, waarin mensen samen kunnen komen. Er zijn ook kamers voor mensen die korte tijd in het centrum verblijven", vertelt Rolf de Laat, die namens Ban Bouw als uitvoerder nauw bij het project was betrokken.

De woningen zijn knus en sfeervol, maar tegelijk erg ruim. Er is veel lichtinval en een deel van de woningen biedt uitzicht op de fraaie binnentuin en het monumentale parochiegebouw De Vank, dat momenteel door Ban Bouw getransformeerd wordt tot bijzonder woongebouw.

Hoewel het Savant van Lenthof erg huiselijk oogt en refereert aan vroegere tijden, is het complex ontzettend modern en energiezuinig; uitgerust met zonneboilers en -panelen. Een warmte/koude-installatie houdt het pand in alle seizoenen op een constante, comfortabele temperatuur. Aardgas is niet nodig, wat de veiligheid vanzelfsprekend ten goede komt.

Buitengewoon fraai is ook de binnentuin, met (ondiepe) put, fruitbomen en bankjes. De bewoners kunnen daar straks genieten van al het moois wat de natuur hen te bieden heeft.

Bent u geïnteresseerd in het Savant van Lenthof? Op vrijdag 27 oktober en zaterdag 28 oktober organiseert Savant een open huis. Klik hier voor meer informatie.