BanBouw bouwt aan dé nieuwste culturele hotspot en werkplek in Eindhoven: Microstad

23 februari 2023

Microlab en De Stadstuin, twee succesvolle werkplekconcepten in onder andere Eindhoven en Utrecht, hebben de handen ineen geslagen voor een vernieuwend concept in hartje Eindhoven: Microstad. De eerste locatie van concept Microstad is het startpunt van de ontwikkelvisie KnoopXL en komt in het hart van dit megaproject: het voormalige KPN pand, nabij Eindhoven Centraal.

Stad-in-een-stad

Microstad staat voor ontdekken, delen, inspireren en experimenteren. Het belooft dé nieuwste culturele hotspot en werkplek in Eindhoven te worden vol beweging en ontmoeten en met een bijzondere mix van gebruik van horeca, een binnentuin, trekking functies, events, een cultureel en creatief programma, atelierruimte, studio’s voor start-ups. Het concept biedt kantoorruimtes en co-working spaces, ateliers, expositieruimtes, geluidsstudio’s, event spaces, onderwijs, horeca en leisure activiteiten. Zo kunnen vrije tijd en sport samen gaan met netwerkevenementen en wekelijkse borrels. Microstad wordt een ‘stad-in-een-stad’.

Om dit te realiseren wordt het bestaande pand flink verbouwd. Het gebouw, met een totale oppervlakte van 23.000 m2, wordt transparanter en toegankelijker gemaakt. Ook het buitenterrein wordt aangepakt, waardoor het gebouw beter zichtbaar wordt. Er wordt onder andere een nieuwe entree gerealiseerd en de begane grond wordt klaar gemaakt voor het aan het concept gebonden faciliteiten zoals een receptiebalie en congrescentrum. Aan de westzijde wordt een complete horecagevel gemaakt met een doorgang naar de groene binnentuin.

De eerste gebruikers trekken in het gebouw na de zomer van 2023.