17 april 2019

Al meer dan negentig jaar bouwt BanBouw huizen, hotels, winkelcentra, kantoorpanden, supermarkten, noem maar op. En een keer per jaar bouwt BanBouw iets heel anders: een personeelsfeestje. Ook dat gaat ons goed af, bleek afgelopen vrijdag wel in de Watermolen van Opwetten.

Aan het begin van de avond pakte directeur Jack de microfoon. Hij vertelde over zijn grootvader, en tevens grondlegger van BanBouw, die nog ooit hout heeft gezaagd in het historische pand waar we te gast waren. Voordat het een feestlocatie was, werden er namelijk kozijnen gemaakt in dit gebouw. Van de grootvader van Jack werd er een bruggetje geslagen naar zijn vader, Henk. Hij mocht vrijdag 83 kaarsjes uitblazen en dit werd vanzelfsprekend niet vergeten.

Na het openingswoordje van Jack nam coverband Sann Gazz, met onze collega Rogier van Erp op de basgitaar, het podium in beslag. Ook voor Rogier werd het een bijzondere avond, die in het teken stond van zijn – helaas gedwongen – afscheid van BanBouw. BanBouw kon 26 jaar op en met Rogier bouwen en het zeer verdiende applaus moet tot in de verre uithoeken van Nuenen te horen zijn geweest.

Tussen de rockhits van Sann Gazz door nam de Foute Vinylshow de muzikale aankleding voor hun rekening met variatie aan muziek van de jaren 70 tot de zero’s. Na een avond dansen, rocken, zingen en gezellig buurten was de conclusie niet moeilijk te trekken: ook het bouwen van een feestje is een discipline die BanBouw tot in de puntjes beheerst.