13 mei 2019

De Dag van het Naakt Tuinieren, de Dag van het Levenslied, de Dag van de Vogelmigratie: je kunt het zo gek niet verzinnen of er is wel een dag voor. Natuurlijk kan ook de Dag van de Bouw niet ontbreken. Die is dit jaar op 15 juni en met het openstellen van Residentie Moller in Waalwijk levert BanBouw daar opnieuw een mooie bijdrage aan.

Residentie Moller deed in een vorig leven (1953-2014) dienst als schoolgebouw: het Dr. Mollercollege. Totdat de school in 2014 verhuisde naar een andere locatie en het pand aan de Burgemeester Moonenlaan leeg kwam te staan. Zonde, dachten we bij BanBouw. We kochten het pand om er iets heel anders mee te gaan doen. Momenteel zijn we bezig met het realiseren van 47 appartementen in het historische bouwwerk. Ook komen er fraaie gemeenschappelijke ruimtes, zoals een restaurant, een wellness en een schitterende tuin.

Tipje van de sluier

Naar verwachting wordt het project in het najaar van 2020 opgeleverd, maar we zijn niet te beroerd om alvast een tipje van de sluier te lichten. We kunnen het ons namelijk voorstellen dat veel Waalwijkers warme herinneringen aan het pand koesteren en er graag nog eens terugkeren voordat Residentie Moller zijn definitieve bestemming krijgt. Zij, en andere belangstellenden, zijn op 15 juni van harte welkom om een kijkje achter de bouwschermen te nemen en te zien hoe zo’n omvangrijke transformatie in zijn werk gaat.

Op 15 juni tussen 10.30 uur en 15.00 uur is Residentie Moller, gelegen aan de Burgemeester Moonenlaan 5 in Waalwijk, te bezoeken. Medewerkers van BanBouw zijn die dag aanwezig om te vertellen over het plan. Voor met liefde gezette koffie of thee met wat lekkers wordt natuurlijk gezorgd en ook voor de kinderen is er die dag genoeg te beleven. Hopelijk tot ziens op de Dag van de Bouw!