22 mei 2019

Of ze in Kenia al onrustig worden? Dat weten we niet zeker. Maar dat medewerkers van BanBouw uitstekende hardlopers zijn, is sinds afgelopen zondag wel duidelijk. Toen deed een elftal collega’s mee aan Rondje Nuenen West en over de geleverde prestaties mogen ze bij eerstvolgende vrijdagmiddagborrel best opscheppen. Die waren namelijk erg verdienstelijk, al had één deelnemer zijn eigen Marathon van Utrecht-momentje.

Een fanatiek schijnend zonnetje, een temperatuur van rond de twintig graden en veel publiek langs de kant: alle ingrediënten voor een geslaagde editie van Rondje Nuenen West waren zondag wel aanwezig. De derde editie van het evenement trok veel deelnemers. Hoofdsponsor BanBouw was met elf sportievelingen – gekleed in een verkoelend zwart bedrijfsshirt – goed vertegenwoordigd.

Startschot door Niels on Wheels

Rond elf uur ‘s ochtends zette Niels Vink – Niels on Wheels – het veld in beweging met een welgemikt startschot. Dat was tegelijkertijd het startsein voor zijn eigen actie. Niels, een talentvolle, jeugdige rolstoeltennisser, wil volgend jaar naar de Paralympics in Tokyo, maar kan dat doel niet alleen bereiken. BanBouw steunt de jonge Helmonder door middel van zogeheten Challenges en hoopt Japan zo dichterbij te krijgen.

Terug naar Nuenen. Vier kilometervreters van BanBouw liepen zondag veertien kilometer. Zes lopers vonden een snel rondje van zeven kilometer genoeg. Uitvoerder Thomas moet zich even hetzelfde hebben gevoeld als veel deelnemers aan de meest recente Utrechtse marathon; hij nam een verkeerde afslag en liep 7,5 kilometer. “Ik ben het gewend om een stapje extra te doen”, zei hij daar achteraf over.

Volgende generatie

Goed was het ook om te zien dat de volgende generatie al wordt klaargestoomd voor deelname aan het Nuenense hardloopfestijn. Mats, het driejarige zoontje van werkvoorbereider Joep, reed in zijn buggy mee en kwam zelfs een fractie eerder dan zijn vader over de finish. Hij boekte tevens een pr én was de jongste deelnemer aan Rondje Nuenen West.

Na het sportieve gedeelte was het tijd voor ontspanning en werd het verloren vocht ruimschoots aangevuld. We durven zelfs wel te beweren dat de rondjes ná de finish sneller werden voltooid dan tijdens de wedstrijd. BanBouw kijkt terug op een erg geslaagde derde editie van Rondje Nuenen West. Bij de volgende ronde, in 2020, zijn we er graag weer bij!