23 oktober 2017

De bewoners van de Wooninc-appartementen aan de Waalrese Malvalaan kunnen weer gezellig samen kaarten, kletsen en biljarten, onder het genot van een met liefde gezet kopje koffie. De nieuwe ontmoetingsruimte is maandag 23 oktober namelijk geopend. De technische coördinatie was in handen van Ban Bouw.

Het totale complex aan de Malvalaan betreft vier flatgebouwen die door drie lange gangen met elkaar zijn verbonden. Eén flatgebouw, het hoofdgebouw van RSZK ZorgProfessionals, is recent gesloten. In dit gebouw maakten de bewoners van de vier flats intensief gebruik van een ontmoetingsruimte.

Door de sluiting van het hoofdgebouw misten de bewoners hun ontmoetingsplek. In de voorbije warmere maanden is dat provisorisch opgelost; inventieve bewoners namen hun stoeltje mee naar de ingang van de flats en hadden daar een plekje om het laatste nieuws te bespreken. Met de opening van het centrum hebben ze dus weer een échte eigen ruimte en zitten ze er ook in de koudere maanden warmpjes bij.

Het initiatief is mede tot stand gekomen door giften en kortingen van meerdere partijen waar Ban Bouw goed en graag mee samenwerkt. Wooninc., RSZK ZorgProfessionals, Burobas, Technisch Buro Wissing, Alwako Installaties en Van der Meijs Schilderwerken droegen allemaal hun spreekwoordelijke steentje bij. Bij zo veel ruimhartigheid kon Ban Bouw natuurlijk niet achterblijven; met een mooie korting op bouwmaterialen en een dito gift probeerden wij onze sympathie voor dit mooie plan te laten blijken.

Ook het ED publiceerde over de opening van de ontmoetingsruimte: klik (of tik) hier voor het artikel.