30 januari 2019

Het was een geweldige opdracht, waar zelfs de meest ervaren klussers van RTL Woonmagazine het warm van zouden krijgen: de metamorfose van een pand aan De Run in Veldhoven. Opdrachtgever Mikrocentrum vroeg ons om het voormalig ASML-kantoor te verbouwen tot opleidings- en conferentiecentrum. 

Het pand bestaat uit drie etages met een begane grond van 2400 m2 en twee verdiepingen van elk 1000 m2. Op de begane grond vinden we een multifunctionele hal. Die kan gebruikt worden voor zakelijke ontmoetingen, trainingen en conferenties. Het achterste deel is voorzien van cateringfaciliteiten en een ruimte voor spuitgietmachines. Aansluitend aan deze ruimte zit een groot, open auditorium van 350m2.

Het auditorium kan zijn geheel gebruikt worden of in delen opgesplitst worden. Op deze manier kunnen er zowel grote exposities als kleine congressen plaatsvinden. De eerste verdieping is geheel ingericht voor cursussen met daarbij een gezellige ontmoetingsplek in de vorm van een koffiecorner. De kantoren zijn gevestigd op de tweede etage.

De klus is geklaard en het resultaat mag gezien worden! Komende vrijdag vind de officiële opening van het pand plaats. En alsof dat al niet feestelijk genoeg is, viert Mikrocentrum dan ook meteen zijn 50-jarig bestaan. Dry January is vrijdag voorbij, dus we kunnen ons voorstellen dat de kurk van de fles gaat. Namens BanBouw: van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag en jullie prachtige nieuwe centrum. Proost!