Méér dan een gebouw: Gezondheidscentrum Nuenen-Zuid viert hoogste punt

Op donderdag 4 juli is het hoogste punt van het nieuwe Gezondheidscentrum Nuenen-Zuid feestelijk gevierd. In aanwezigheid van het bouwpersoneel, het projectteam van BanBouw en de initiatiefnemers werd de vlag gehesen om deze belangrijke mijlpaal te markeren.

Het moderne gezondheidscentrum, dat naast het winkelcentrum Kernkwartier in Nuenen verrijst, biedt huisvesting aan diverse zorgverleners: Huisartsenpraktijk Van den Top, Apotheek Nuenen met apothekers C. Wammes en W. Wammes, Fysiotherapiepraktijk R. Hurks en podotherapeut D. Hoebink.

Zelfs de buurtbewoners hebben spontaan complimenten gegeven over de werkwijze en netheid van de bouw, zonder dat ik erom vroeg.”

Meer dan een gebouw

Camiel Wammes, Mede-initiatiefnemer en eigenaar van Apotheek Nuenen, sprak het bouwteam toe en uitte zijn complimenten: “Inmiddels zijn we zeven maanden onderweg, en het is welgeteld zo’n tien dagen droog geweest. Jullie hebben onder leiding van projectleider Henri Rijnen en uitvoerders Hans en Rob fantastisch werk geleverd.

Petje af! Het is fantastisch dat de oorspronkelijke planning die is afgegeven nog steeds staat. Daar heeft iedereen écht zijn best voor gedaan.” Camiel benadrukte ook dat architect Roland de Lange van Van der Schoot Architecten, die het plan heeft ontworpen, dit beaamt. “En zelfs de buurtbewoners hebben spontaan complimenten gegeven over de werkwijze en netheid van de bouw, zonder dat ik erom vroeg.”

Verder gaf Camiel aan verheugd te zijn om dit project samen met huisarts Danielle van der Top, fysiotherapeut Raymond Hurks en Podotherapeut Daphne Hoebink te realiseren en de gezondheidszorg voor de Nuenenaren op peil te houden. Het Gezondheidscentrum Nuenen-Zuid speelt in op de groeiende vraag naar goede zorg in de gemeenschap. Vooral gezien de vergrijzing van de bevolking en de aanwas van nieuwe bewoners in Nuenen West. “Het wordt niet alleen een mooi gebouw, maar ook een gebouw met maatschappelijke waarde voor Nuenen. Er gaat hier zorg geleverd worden voor bijna de helft van de inwoners van Nuenen, nu en in de toekomst. Het is dus meer dan zomaar een gebouw.”

Bouwupdate

De bouw verloopt dus voorspoedig en volgens planning. Henri Rijnen, projectleider bij BanBouw, licht toe: “Volgende week worden de kozijnen geplaatst. Dan is het gezondheidscentrum wind- en waterdicht. Het metselwerk is inmiddels afgerond en na de bouwvakantie beginnen we met de binnenwanden en de verdere inrichting van het centrum. De oplevering staat gepland in februari 2025.”

Hard werken wordt beloond

Camiel sluit zijn toespraak af met een lach en een knipoog: “Hoewel we hier werken aan een gezondheidscentrum, is het ook belangrijk om te genieten. Daarom hebben we voor jullie een frietwagen geregeld. Dat moet kunnen toch? Laten we samen dit moment vieren en genieten van het harde werk dat tot nu toe is verricht!”