BanBouw en Rezidenz vieren hoogste punt laatste fase Theresiakwartier – Raamsdonksveer

13 juni 2024 

Op 12 juni werd de hoogste punt viering van fase 3 van het Theresiakwartier gevierd, een betekenisvolle mijlpaal in de transformatie van het voormalige Theresiakloosterterrein in Raamsdonksveer. Het project, dat ontwikkeld is door Rezidenz Development wordt een moderne woonervaring aan de rand van het centrum. De laatste fase omvat de bouw van 16 gezinswoningen en 29 studio’s, ontworpen door Pauwert Architectuur. Recentelijk is fase 2 van dit project, een appartementencomplex met 27 appartementen, succesvol opgeleverd.

De festiviteiten begonnen in de middag, waarbij kopers en het projectteam werden verwelkomd met koffie en thee, verzorgd door Genieten bij Beum. Ruud Sleeuwenhoek, kopersbegeleider INSIDE Woonadvies, opende de bijeenkomst met een toespraak. “Namens BanBouw en mijzelf heet ik u van harte welkom,” begon Ruud. “Begin 2024 zijn we gestart met de bouw van de 16 woningen in het Theresiakwartier. Nu, enkele maanden later, zijn we al zover dat we het hoogste punt kunnen vieren.”

Ruud benadrukte het belang van kwaliteit in de bouw. “Snel bouwen is fijn, maar goed bouwen is beter. Uw woning is in de vertrouwde handen van een goede aannemer en een fantastisch uitvoerder met zijn team. Het is dan ook dankzij hun inspanningen dat we vandaag dit moment kunnen vieren. Laten we daar eens voor klappen.” Een mooi applaus volgde voor uitvoerder Jan van de Pas en zijn bouwteam bestaande uit projectleider Roy Pasveer, werkvoorbereider Mark Swalen, assistent werkvoorbereider Guus van Stiphout, assistent uitvoerder Bas van der Veen en kopersbegeleider Jolanda van Lierop.

Ruud vertelde verder, “Als het metselwerk gereed is, zullen we ongeveer 84 duizend stenen hebben gebruikt. En nu we het hoogste punt hebben bereikt, zullen er in totaal 11,5 duizend dakpannen gelegd worden. Straks starten we met de afbouwfase, waarbij alle individuele keuzes in de woning worden verwerkt. Uiteindelijk zullen hier 16 unieke woningen verrijzen, gevormd door jullie eigen input.”

Vervolgens nam Mark Peters, directeur van BanBouw, het woord. Hij voegde een verrassend element toe aan de viering: “Na het hijsen van de vlag krijgt u voor het eerst de kans om uw woning van binnen te bekijken.” Een mogelijkheid waar de kopers zeker geen nee tegen zeiden!

Het hoogtepunt van de middag was het hijsen van de vlag. Samen met de kopers werden de vlaggen van BanBouw en Rezidenz naar de top gehesen.

De hoogste punt viering van fase 3 van het Theresiakwartier was een groot succes en markeerde een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van dit project. Met enthousiasme en vertrouwen kijken we uit naar de volgende fase: de afbouw en uiteindelijke oplevering van de woningen. Proost op een mooie toekomst in het Theresiakwartier!