Positief verrassen door een stapje extra te zetten

[Jambers-stem aan] Nog maar twintig jaar geleden was Mark Peters overdag assistent-uitvoerder bij een knus bouwbedrijf in de contreien van Eindhoven. Tegenwoordig slijt hij zijn dagen als directeur Bouw bij een middelgrote aannemer in het pittoreske Nuenen [/Jambers-stem uit]. Mark is een typisch voorbeeld van iemand die zich stap voor stap heeft ontwikkeld in zijn loopbaan. Hij is flink ambitieus en dat treft, want dat zijn wij ook!

Mark werd in de lente van 1983 geboren in Asten. Sinds 2009 woont hij in Someren, samen met zijn vrouw Iftin en de kids Roan, Vince en Nina. Hij doet graag leuke dingen met zijn gezin, klust er op de zaterdagen lustig op los en kijkt graag met vrienden naar F1-races. Met die maten mag hij ook graag een speciaalbiertje drinken. “Ik ben best wel bourgondisch aangelegd. Ter compensatie doe ik aan crossfit en mountainbiken.”

Ik zie het als mijn rol om BanBouw nog beter op de kaart te zetten.

De wondere wereld van de bouw

Ook zijn werk valt in de categorie ‘liefhebberijen’. Mark werkt al meer dan zijn halve leven in de wondere wereld van de bouw. Sinds eind februari 2023 is dat bij BanBouw. “Vanwege de snelle opmars was BanBouw op zoek naar een nieuwe directeur Bouw. Iemand die de werkzaamheden van Gijs van Doorn kon overnemen, die dezelfde functie blijft bekleden, maar dan binnen de BanGroep.

BanBouw uitbouwen

De komende jaren wil Mark BanBouw verder uitbouwen. Hoe? “Om te beginnen door goed te luisteren naar onze medewerkers binnen de organisatie en onze klanten. En ze daarna positief te verrassen door een stapje extra te zetten. Bouwen is meer dan stenen stapelen – dat kan elke aannemer. Je kunt je onderscheiden door, als aannemer, het proces van A tot Z in je vingers te hebben en te laten zien wat je in je mars hebt. Dat is veel breder dan bouwen alleen. Ook Marketing heeft daar een belangrijke rol in. Ik zie het als mijn rol om BanBouw nog beter op de kaart te zetten en te zorgen dat mijn collega’s veilig hun werk kunnen doen.”

De uitdaging

Mark heeft er alle vertrouwen in dat hij met ons aan iets moois kan bouwen. “We hebben een heel sterk en ambitieus team en een stevige orderportefeuille. Tegelijkertijd zie ik ook nog ruimte om zaken nóg iets gestroomlijnder te laten verlopen. Ik vind het een mooie uitdaging om, samen met alle collega’s, alle potentie binnen BanBouw te benutten.” Mark is al flink geklommen in zijn loopbaan. Maar er is altijd ruimte om nóg grotere hoogten te bereiken. En dat is het plan voor de toekomst.