De Majoor – Eindhoven

Aan het Generaal Taylorpad heeft Stayinc. De Majoor ontwikkeld: een karakteristiek pand met daarin ruimte voor 59 appartementen in het middensegment. Deze ontwikkeling is de laatste fase van het door Erick van Egeraat ontworpen masterplan De Grijze Generaal in Eindhoven. Voor het ontwerp van De Majoor is architectenbureau Inbo verantwoordelijk.

De eerdere plandelen van masterplan De Grijze Generaal zijn allen ontwikkeld door Wooninc. en bestaan voornamelijk uit appartementen voor senioren, kantoren en een ondergrondse parkeergarage. De laatste fase van dit plan is De Majoor. De Majoor is een driehoekig gebouw dat geleidelijk oploopt van drie bouwlagen tot vijf bouwlagen. Deze oplopende bouwhoogte zorgt dat het complex volledig opgaat in de bestaande woonomgeving. Masterplan De Grijze Generaal staat namelijk bekend om zijn kenmerkende schuin oplopende daken.

De woningen in De Majoor hebben allen een buitenruimte in de vorm van een terras of balkon, met op de begane grond een groene afscheiding tussen de terrassen. Wanneer de toekomstige bewoners in deze buitenruimte vertoeven, zullen zij veel groen ervaren rondom het gebouw. Aan de noord- en zuidzijde wordt een gazon ingericht met rijkbloeiende planten en siergrassen die worden afgewisseld met heesters en enkele bomen.

De bouw van dit complex is begin december 2022 gestart en naar verwachting vindt de oplevering plaats in het eerste gedeelte van 2024.

OpdrachtgeverStayinc.
ArchitectInbo Architects
ConstructeurVan de Laar bv