Theresiakwartier – Raamsdonksveer

In het centrum van Raamsdonksveer stond ooit een klooster, later een ziekenhuis, maar de laatste 25 jaar is Stichting Prisma hier gevestigd. Zij blijven ook op deze locatie, zij het in een nieuw compact gebouw dat door BanBouw gerealiseerd gaat worden. Op de rest van het terrein ontwikkelt Rezidenz Development in samenspraak met BanBouw in totaal 72 nieuwe woningen.

Deze nieuwe buurt gaat de naam Theresiakwartier dragen. De naam is een verwijzing naar het eerder vernoemde Theresiaklooster.

Het nieuwe woongebouw van Prisma bestaat uit twee bouwlagen en beschikt in totaal over 32 zorgwoningen. Dit gebouw is met loopbruggen op de eerste verdieping verbonden aan het nieuwe Kindcentrum, waar de dagbesteding plaats zal vinden.

In Theresiakwartier komen daarnaast 16 grondgebonden woningen, 29 studio’s en 27 appartementen in diverse afmetingen en prijsklassen. De nieuwe buurt wordt autoluw en de hoogteverschillen in het gebied worden benut als speels element waarbij aandacht wordt besteed aan klimaat adaptief bouwen en biodiversiteit.

Theresiakwartier wordt in drie fasen gebouw. In de eerste fase, start januari 2022, wordt het nieuwe woongebouw van Prisma gebouwd. De realisatie van de 72 woningen wordt in twee fasen (fase 2 en 3) opgedeeld en start zodra de bestemmingsplanprocedure is afgerond.

Het volledige project plan zal naar verwachting in 2024 volledig worden opgeleverd.

OpdrachtgeverPrisma
OntwikkelaarRezidenz Development
ArchitectPauwert Architectuur
ConstructeurAdviesbureau Tielemans Bouwconstructies B.V.
BolwerkWeekers