Prisma en BanBouw hijsen de vlag in Raamsdonksveer: Samen hebben we dit voor elkaar gekregen.

28 juli 2022

In Raamsdonksveer wordt sinds begin dit jaar gebouwd aan Theresiakwartier. Een nieuw plan, aan de rand van het centrum, vlakbij de Hemelvaart Kerk. Het is een plek met een historie: van kerk met klooster en onderwijs, naar ziekenhuis, naar zorg voor een bijzondere groep inwoners. Onlangs werd het hoogste punt bereikt van fase 1. En dat werd op donderdag 28 juli uitbundig gevierd met alle betrokken partijen, waaronder Prisma, gemeente Raamsdonksveer, Rezidenz Development, Pauwert architectuur en BanBouw.

Het feestelijke samenzijn werd namens Prisma geopend door Jan Graven. De aanwezigen werden van harte welkom geheten en Jack Aldenhoven, directeur/eigenaar, van BanBouw werd uitgenodigd om hen als eerste toe te spreken.

Vertrouwen

Jack opende door het bouwteam te bedanken voor het feit dat we nu, sinds de start van de bouw op 1 februari, al zover mogen zijn met de realisatie van fase 1. Ook bedankte hij Prisma voor het vertrouwen in BanBouw en de tot nu toe zeer prettig verlopende samenwerking.

Fase 1 van Theresiakwartier bestaat uit het nieuwe woongebouw van Prisma waarin 32 zorgwoningen komen. Dit gebouw wordt met loopbruggen op de eerste verdieping verbonden aan het nieuwe kindcentrum, waar de dagbesteding plaats zal vinden.

Naast deze gebouwen bestaat Theresiakwartier, dat werd ontwikkeld door Rezidenz Development en Pauwert architectuur, uit fase 2 en 3 waarin appartementen, grondgebonden woningen en studio’s worden gerealiseerd. De eerste appartementen zijn onlangs in verkoop gegaan en Johan Liebregts, directeur Rezidenz Development, lichtte toe dat de eerste toezeggingen deze week zijn gedaan.

Meer bewoners dan gepland

Overigens kwam Jack niet met lege handen. Hij overhandigde een cheque ter waarde van een bijenhotel dat wordt gedoneerd namens Stichting BanFonds. “Bijen zijn ontzettend belangrijk voor de natuur, land- en tuinbouw. Middels onze eigen stichting zetten wij ons onder andere in voor het behoud van de bij. En om dit te stimuleren, schenken wij Prisma het bijenhotel die een mooi plekje zal krijgen in de toekomstige tuin.”

De cheque werd dankbaar in ontvangst genomen door Brigite van Haaften, lid Raad van Bestuur binnen Prisma. Hopelijk leveren deze twee hotels nieuwe ‘bewoners’ op, want dat zou betekenen dat de natuur zijn werk doet.

Meer dan een project

Brigitte nam de microfoon over en haalde het gevoel aan wat bij iedereen op de bouwplaats overheerst: trots. “Het is geweldig om te zien hoe goed en snel de bouw tot nu toe verloopt. En dat doen we eigenlijk tegen de klippen op. Want als we de krant open slaan ontkomen we niet aan de berichten waarin staat er ‘gedoe’ is in de bouw en dat het moeilijk is om aan materialen te komen. Een pagina verder lees je vervolgens dat ook de zorgsector het moeilijk heeft, dat er geen mensen beschikbaar zijn en de roosters niet rondkomen. Maar toch, dankzij onze hechte samenwerking, wordt dit project toch ‘gewoon’ gerealiseerd en staan we hier vandaag samen bij een prachtig tussenresultaat. Daarom ook mijn complimenten aan alle betrokkenen. Samen hebben we dit voor elkaar gekregen.”

Over het feit dat dit niet zomaar een project is, zijn de aanwezigen het eens. Want wat hier gebouwd wordt gaat namelijk over nog betere hulpverlening aan kinderen met een beperking of een ontwikkelingsachterstand en natuurlijk ook hun ouders. Het gaat om het realiseren van de perfecte werkplek voor medewerkers en het gaat hier over een impuls voor de buurt: “Want wij willen de ideale buur zijn voor deze prachtige omgeving”.

Heerlijke traktatie

Na deze positieve woorden was het tijd om de vlag te hijsen. Onder luid applaus werden de vlaggen van Prisma en BanBouw in de mast gehesen. Vervolgens werden alle aanwezigen getrakteerd op een lunch die werd verzorgd door Stichting Beum, waarmee Prisma intensief samenwerkt. Deze stichting biedt een leer/werktraject voor mensen met een licht verstandelijke beperking en complex gedrag en een passie voor de horeca. En die passie konden alle aanwezigen proeven tijdens de heerlijke lunch.