Nieuwbouw Museum Vincentre bereikt hoogste punt

30 september 2022

Vorige week vrijdag bereikte de nieuwbouw van Museum Vincentre in Nuenen het hoogste punt. Een mooie mijlpaal in de ontwikkeling van de erfgoedlocatie naar een museum met meer tentoonstellingsruimte, verbeterde faciliteiten en een volledig nieuwe expositie. Met het bereiken van het hoogste punt gaat de verbouwing een volgende fase in: vanaf 17 oktober aanstaande sluit Museum Vincentre tijdelijk de deuren voor bezoekers. Wandelingen met gids en lezingen kunnen de komende maanden nog wel gereserveerd worden. Van Goghliefhebbers kunnen bovendien terecht bij andere erfgoedlocaties in Brabant: Van Gogh Kerk in Etten-Leur, Vincent van GoghHuis in Zundert en de Van Goghpresentatie in Het Noordbrabants Museum.

Trots bouwteam

Een trots bouwteam stond samen met het bestuur van Vincentre en enkele vrijwilligers vandaag stil bij deze belangrijke mijlpaal. De jaren van voorbereiding en afstemming werpen hun vruchten af nu blijkt dat de bouw nog volledig conform planning verloopt. Simone van der Heiden (directeur museum Vincentre): ’Dankzij de onvermoeibare inzet van dit team, waarin ontwerpers, bouwers en vrijwilligers zij aan zij samenwerken, verloopt deze grote operatie volgens planning. We zijn erg dankbaar dat ook de gemeente en de omwonenden ons project steunen.’

Klaar voor de toekomst

Met de verbouwing en uitbreiding van Museum Vincentre is Nuenen klaar voor de toekomst. Het is de verwachting dat het nieuwe Vincentre meer bezoekers zal aantrekken uit de omgeving, maar ook nationaal en internationaal. Om de nieuwe gasten goed te kunnen ontvangen, is Vincentre gestart met een wervingsactie om het huidige team van 165 vrijwilligers te versterken. Wie geïnteresseerd is in het leven en werk van Vincent van Gogh en de eigen belangstelling en kennis met anderen wil delen, zal zich in het nieuwe Vincentre bijzonder thuis voelen. Belangstellenden kunnen zich melden via info@vgvn.nl.

Deuren Vincentre dicht, erfgoed blijft open

In Brabant zijn veertig locaties aangemerkt als Van Gogh Monument vanwege hun betekenis voor het leven en werk van de schilder. Bijna de helft ervan bevindt zich in Nuenen. Van Goghliefhebbers kunnen deze monumenten bekijken op eigen gelegenheid of een wandeling met gids boeken. Bovendien zijn er fiets- en wandelroutes uitgezet langs alle Brabantse erfgoedlocaties en monumenten die met Van Gogh te maken hebben. De exposities in het Vincent Van GoghHuis, de Van Gogh Kerk, Het Noordbrabants Museum (en straks ook weer Vincentre) vormen daarvoor een mooi startpunt.