Start bouw van ’t Gouwe: 23 spoorwoningen in Waddinxveen

17 juni 2021


In Waddinxveen zijn we van start met de bouw van 23 bijzondere woningen op een dynamische locatie aan het Spoorpad. Op maandag 14 juli werd in aanwezigheid van o.a. wethouder Martijn Kortleven de eerste steen van het project gelegd. 

Het plan is onderdeel van woon- en winkelcentrum Gouweplein, dat al voor een groot deel gerealiseerd is. De ontwikkeling van de woningen is tot stand gekomen middels een samenwerking van MRP Development en Rezidenz Development. Tijdens het start-bouw-moment kregen ook twee toekomstige bewoners de eer om een eerste steen te leggen.

Logistieke uitdaging

Vanwege de stedelijke ligging aan het spoor -met beperkte ruimte om te bouwen- en de vele winkeliers en omwonenden is de opgave in Waddinxveen uitdagend. Dit heeft geresulteerd in woningtypes met extra veel verdiepingshoogte. De woningen bestaan uit twee en drie bouwlagen, met daaronder een kelder. De achterzijde van de woningen grenst aan een gemeenschappelijke daktuin, met voor iedere woning een eigen terras. De binnentuin loopt door in het huidige paviljoen van het naastgelegen winkelcentrum.

Inmiddels zijn alle woningen verkocht. Naar verwachting vindt de oplevering in mei (2022) plaats.