Duurzame kantoorvilla High Tech Campus Eindhoven opgeleverd

8 juni 2021

Afgelopen week is naar volle tevredenheid van onze opdrachtgever High Tech Campus Eindhoven en directievoerder vb&t Projectmanagement bv, de landschapsvilla ‘HTC85’ opgeleverd. De slimme en duurzame kantoorvilla is voorzien van de nieuwste technieken, met als doel: de vitaliteit van medewerkers binnen vijf jaar significant verbeteren!

Duurzaam kantoorpand

Het pand is gebouwd volgens de certificeringnormering WELL GOLD ENABLED. WELL is het allereerste gebouwbeoordelingssysteem dat zich richt op het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de gebruiker. Het gebruik van materialen en installaties, de indeling van het gebouw en de faciliteiten worden hierbij beoordeeld. Denk aan effectieve luchtverversing, thermisch comfort (het binnenklimaat) en het creëren van de perfecte lichtbalans op de werkvloer. Ook is het gebouw aangesloten op een Warmte-Koude Opslagsysteem en voorzien van zonnepanelen, waardoor het geen gebruik maakt van aardgas.

Prachtig uitzicht

Het duurzame kantoorpand is gelegen aan de waterzijde van de High Tech Campus, tegenover de Strip. Het is een zeer transparant gebouw met grote raampartijen. De noordzijde van de villa heeft schuifdeuren met Franse balkons en heeft een prachtig uitzicht over het water. De zuidzijde heeft brede balkons met schuifpuien en kijkt uit op een nieuw te ontwikkelen gebied met groen landschap. Het entreeportaal heeft een vide die zich uitstrekt over twee verdiepingen. De kantoorruimtes in het pand variëren van circa 250 tot 2.500 m2. Inmiddels is al ruim 80% van die ruimtes in het pand verhuurd.

Gezonde werkplek

In de Vitality Hub zullen de FITT-partners Fontys, Imec, TNO en TU/e een samenwerking aangaan met grote bedrijven en startups. Door middel van slimme technologieën, data en AI (artificial intelligence ofwel kunstmatige intelligentie) wordt er gewerkt aan onderzoek, ontwikkeling en het testen van technologie die werknemers gezonder maakt. Denk bijv. aan sensoren die opmerken wanneer een vergaderzaal te vol zit en daardoor meer frisse lucht in de ruimte blazen. Slimme bureaustoelen met tril sensoren of licht boven een bureau, dat zich aanpast aan de dag. Dit moet resulteren in minder gezondheidsproblemen, medewerkers die lekkerder in hun vel zitten en een verhoging van de productiviteit.