Trudo en bouwcombinatie BanBouw – Plegt-Vos slaan handen ineen voor duurzame conceptwoningbouw in Eindhoven

banbouw-plegt-vos

Woningcorporatie Trudo en bouwcombinatie BanBouw – Plegt-Vos tekenden op donderdag 11 juli voor de bouw van 64 sociale huurwoningen woningen aan de Planciuslaan in Eindhoven. Hiermee draagt de bouwcombinatie bij aan snelle, innovatieve, duurzame en bovenal betaalbare oplossingen voor de woningmarkt in metropoolregio Eindhoven. Het biobased bouwsysteem dat de bouwcombinatie gebruikt voor dit project, bestaat uit een CLT-casco, HSB gevels en minerale steenstrips. Middels deze bouwmethode wordt de CO2-uitstoot met 80% verminderd. Wat voor Trudo de reden is om te kiezen  voor deze methode en daarmee bij te dragen aan de circulaire economie.

De 64 woningen zijn onderdeel van een uitgebreid project om het gebied rondom de Planciuslaan te vernieuwen en milieuvriendelijker te maken. In de afgelopen jaren zijn er al 25 eengezinswoningen en semibungalows gebouwd in de nabijgelegen Locomotiefstraat en Telefoonstraat.

Duurzame en toekomstbestendige woonomgeving voor de bewoners

De woningen aan de Planciuslaan worden smaller en hoger dan hun voorgangers. Deze woningen voldeden niet meer aan de moderne eisen en werden vorig jaar al gesloopt. Deze ontwikkeling maakt naast nieuwe woningen ook extra ruimte vrij voor groen en parkeren.

Edwin Jansen, bestuurder van Trudo, is blij met de samenwerking met bouwcombinatie BanBouw – Plegt-Vos: “Trudo heeft als missie om mensen te ondersteunen in hun woon- en leefomgeving. Met deze bouwcombinatie kunnen we betaalbare, comfortabele en duurzame woningen aanbieden aan onze huurders. De conceptwoningen in combinatie met houtbouw pasen bij onze ambitie om onze CO2-voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan de circulaire economie. Ook vinden we het woongenot van de omgeving belangrijk en deze snelle bouwmethode geeft minder overlast tijdens de bouw dan een traditionele bouwmethode. En als de bouw klaar is dan gaat de hele buurt erop vooruit.”

De directie van BanBouw – Plegt-Vos, bestaande uit Gijs van Doorn en Jan van den Berg, is trots op het eerste project dat ze samen gaan realiseren. “BanBouw en Plegt-Vos zijn twee familiebedrijven die zich hebben samengevoegd met een gedeelde visie op duurzaamheid, innovatief bouwen en houtbouw. We vullen elkaar goed aan met onze expertise en ervaring. Met onze conceptwoningen uit de Slimme Huizenfabriek kunnen we sneller, duurzamer en betaalbaarder bouwen, zonder in te leveren op kwaliteit en variatie. We kijken uit naar een fijne samenwerking waarmee we een duurzame en toekomstbestendige woomomgeving creëren voor de bewoners van de Planciuslaan.”

De bouw start in het najaar van 2024.