BanBouw bereikt hoog(s)te punt

20 december 2021

Op 1 juli 2021 werd bekend gemaakt dat BanBouw samen met Arcon houtconstructies, Fixxed, Rezidenz Development, Place for Bizz, Van Eck Trappen & Kozijnen en Lemon Suites onder de vlag van de BanGroep zou gaan opereren. Een nieuw hoogtepunt in de groei van onze organisatie. Afgelopen week werd een nieuw hoogtepunt bereikt, namelijk hét hoogste punt. En wel van de uitbreiding van het kantoorpand. Het pand waar tot 1 juli BanBouw op de gevel stond, maar waar sindsdien de letters van BanGroep op prijken.

Wat je binnen een maand allemaal niet voor elkaar kunt krijgen. In november werd de begane grondvloer gelegd van het nieuwe kantoorpand en amper vier weken later wordt het hoogste punt gevierd. In de aanwezigheid van drie generaties Aldenhoven, het bouwteam en diverse enthousiaste collega’s vond de viering plaats.

Bouwen in eigen achtertuin

De realisatie van de aanbouw is het resultaat van een hechte samenwerking tussen BanGroep leden BanBouw en Arcon houtconstructies. In de eerste instantie was het plan om het bedrijfspand uit te breiden met één bouwlaag voor Fixxed, de onderhoudsafdeling van BanBouw. Maar vanwege de exponentiele groei van de BanGroep (zo trad onder andere Arcon houtconstructies toe tot de groep en mochten we bij alle entiteiten nieuwe collega’s verwelkomen) werd besloten om er een extra bouwlaag op te zetten en de complete uitbreiding uit te voeren in constructieve houtbouw.

Bedrijfsleider realisatie van BanBouw, Walter Schuurman, sprak alle aanwezigen tijdens de hoogste punt viering toe: “Het is belangrijk om stil te staan bij deze momenten op de bouw. Óók als het in de achtertuin is. Daarom gaan we samen met de familie Aldenhoven de vlag in top trekken”.

Drie generaties

En dat gebeurde op het dak van de nieuwbouw, waar directeur/eigenaar Jack Aldenhoven nog even het woord nam: “We zijn een maand geleden begonnen vanuit de begane grond vloer, met het resultaat dat vier weken later de vlag al wordt gehesen. Dat is het grote voordeel van CLT houtbouw! Ik wens dat we in de toekomst nog heel veel van dit soort projecten, in samenwerking met Arcon, mogen realiseren”. Samen met vader Henk, dochter Christel zoons Wout en Thijs hees Jack vervolgens de BanBouw vlag ter ere van het hoogste punt.

Op naar de afbouwfase

Vervolgens trad iedereen toe tot de aanbouw, waar vol bewondering werd gekeken naar de houten constructie, die overigens in het zicht blijft. Projectbegeleider Henri Rijnen en uitvoerder Jan van de Pas zijn maar wat trots op het project, dat volledig op schema loopt. “We starten nu met de bamboe gevelbekleding en de afbouw binnen”, aldus Henri Rijnen. “Ook leuk om te delen; dochter Christel en Jonah (vrouw van Jack) zijn verantwoordelijk voor de inrichting van het nieuwe kantoorpand. Het krijgt een moderne uitstraling met veel natuurlijke elementen.”

De aanbouw kan vanaf maart 2022 in gebruik worden genomen.