BanBouw creëert luxe hotelgevoel zonder hotel

De werkzaamheden rondom het Holiday Inn hotel op het Flight Forum zijn in volle gang. Over ongeveer een kleine maand wordt gestart met bouw van de 12 verdiepingen. Dit zal voor de buitenwereld duidelijk te aanschouwen zijn, aangezien deze verdiepingen in 3 maanden gerealiseerd worden. Maar het interieur van het hotel is natuurlijk minstens zo belangrijk.

Test-hotelkamer
Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het uiterlijk van de hotelkamers hebben we een speciale mock-up kamer gerealiseerd. Deze testkamer, als het ware, heeft exact hetzelfde uiterlijk als de uiteindelijke hotelkamers. Het enige ‘vreemde’ aan deze hotelkamer is echter, dat deze kamer midden in een loods ergens in Eindhoven bevindt in plaats van in een hotel. De inrichting is gebaseerd op de wensen en adviezen van de opdrachtgever en zo gemaakt dat je het gevoel hebt alsof je er een aantal nachtjes gaat slapen.

Details
“Je moet het gevoel krijgen alsof je een echte hotelkamer binnen loopt. Details zijn hierbij bijzonder belangrijk. Men moet zich in een hotelkamer direct op het gemak voelen en tot rust komen. Dit gevoel wilden wij natuurlijk ook uitstralen in de mock-up kamer”, aldus Bert Golstein, projectleider van BanBouw. De badjas opgevouwen op het bed, het strijkijzer in de kledingkast en de koffie die klaar staat. Aan de kleinste details is gedacht.

Dit leidde ertoe dat de opdrachtgever uitermate positief reageerde op de mock-up kamer. Vanaf volgend jaar is de hotelkamer in het echt te bezoeken in het Holiday Inn hotel op het Flight Forum in Eindhoven.

Wil je op de hoogte blijven van dit project? Bezoek dan regelmatig onze projectpagina.