BanBouw heeft plannen met Brabantiaterrein

18 september 2019

Met de bouw van bijzondere woongebouwen op de mooiste, meest bijzondere plekken van de regio hebben we bij BanBouw intussen een boel ervaring. De Vank in Nuenen, Den Hoppenhof in Geldrop en Parc Fontaine in Eindhoven zijn daar recente voorbeelden van, maar dat lijstje wordt nog een stuk langer. Als het aan ons ligt, komt er een mooie ontwikkeling in Aalst bij.

Samen met ‘thuis en Stayinc. werkt BanBouw aan de laatste fase van de herontwikkeling van het Brabantiaterrein in Aalst. Daar, omgeven door veel groen, moet een mix komen van huurappartementen en koopappartementen in het wat duurdere segment. Het terrein ligt op een parel van een locatie. Nabij het centrum van Aalst, aan de doorgaande weg naar kerkdorp Ekenrooi. Fase 1 en 2 zijn inmiddels voor het grootste deel gerealiseerd. Helaas liep fase 3 vertraging op. Op dit moment wordt er gekeken of het mogelijk is om een nog groter appartementsgebouw te realiseren dan oorspronkelijk gepland was. Natuurlijk moet dit wel inpasbaar zijn.

Het realiseren van fase 3 is het laatste onderdeel van de totale herontwikkeling van het Brabantiaterrein en moet dus ook logisch aansluiten op de rest van het project. Momenteel wordt er achter de schermen volop gewerkt aan dit plan. Zodra deze ontwikkelingsperiode met goed gevolg is afgerond, kunnen we hopelijk snel van start gaan. Als het aan ons ligt, wordt Aalst binnenkort nóg een stukje mooier dan het al is.

Zie ook het artikel ‘Brabantiapark op stapel’ uit het Eindhovens Dagblad van 13 september. Klik hier voor het complete artikel.