BanBouw levert project ‘Vogelkers’ op: gemeente Best is tien ‘all electric’ chalets rijker

13 juli 2021

Wie door de Vogelkers loopt in de wijk Salderes in Best, ziet een aantal prachtig nieuwe chalets staan. Op het voormalig braakliggend terrein realiseerde BanBouw in opdracht van woningstichting Thuis tien semipermanente ‘all electric’ woningen. Op donderdag 8 juli 2021 vond de oplevering plaats.

De bewoners van de voormalige chalets zijn een aantal jaar geleden, na de sloop van deze woningen op het terrein, ondergebracht in tijdelijke huurhuizen en kregen destijds een terugkeergarantie. Enkele families hebben hier gebruik van gemaakt en kunnen binnenkort hun nieuwe woning betreden.

Betrokken

De bewoners zijn nauw betrokken geweest in het voortraject. Zowel het stedenbouwkundig plan als een voorbeeldplattegrond is aan hen voorgelegd en ook hebben ze mee kunnen praten over verschillende zaken zoals kleurkeuzes en welke tegels zij graag willen.

Toekomstbestendig en duurzaam

De nieuwe chalets zijn ‘all electric’ en dit houdt in dat ze geen gasaansluiting hebben. De apparatuur in de woningen is elektrisch en het dak is voorzien van zonnepanelen waarmee elektriciteit wordt opgewekt. De woningen hebben een levensduur van tenminste vijftig jaar. Het zal dus voor de bewoners ongetwijfeld prettig wonen worden in hun nieuwe duurzame én toekomstbestendige woning.