Uitbreiding bedrijfspand BanGroep in constructieve houtbouw

20 juli 2021

Op de Collseweg in Nuenen is het hoofdkantoor van de BanGroep gevestigd. Het pand dat jarenlang fungeerde als kantoor voor BanBouw, wordt inmiddels gebruikt als thuisbasis voor diverse entiteiten van de bouw- en vastgoed groep. Hierdoor barst het kantoor uit zijn jasje!

In eerste instantie was het plan om het bedrijfspand uit te breiden met één bouwlaag voor Fixxed, de onderhoudsafdeling van BanBouw, vanwege de groei van de afdeling. Mede door het toetreden van Arcon houtconstructies in 2021 is er besloten nog een bouwlaag op te zetten en de uitbreiding uit te voeren in constructieve houtbouw.

Gelamineerde houtconstructie

De nieuwbouw wordt opgebouwd uit een gelamineerde houten constructie met CLT-vloeren en wanden. CLT staat voor Cross Laminated Timber -ofwel kruislaaghout- en is een houtbouwproduct opgebouwd uit kruislings verlijmde houten platen. De constructie blijft in het zicht en het interieur krijgt een ‘industriële look’ met veel glas. Net als de huidige kantooromgeving. Vanwege de complete uitvoering in houtbouw, wordt de aanbouw niet alleen het nieuwe kantoor van Arcon maar óók het visitekaartje. Klanten die geïnteresseerd zijn in massieve houtbouw kunnen hier worden ontvangen.

Naast de nieuwbouw wordt ook een bestaande vleugel van Fixxed onder handen genomen, met onder andere een nieuwe gevel, nieuwe vloer en glazen puien. Verder wordt ook de binnentuin opnieuw aangepakt, met de een heerlijke lunchplek voor collega’s.

Na de bouwvak wordt er gestart met de verbouwing. Naar verwachting kunnen de nieuwe kantoren begin volgend jaar in gebruik worden genomen.