BanBouw maakt bezoek aan kleinschalig wonen in de ouderenzorg weer mogelijk

17 april 2020

Op bezoek bij je geliefden en naasten in het verzorgingshuis. Helaas was dit de afgelopen periode niet mogelijk. Maar daar is vanaf vandaag op twee locaties van WoonincPlusVitalis verandering in gekomen. Op beide locaties plaatste we namelijk een op maat gemaakte bezoekersruimte, zodat de bewoners op een veilige manier bezoek kunnen ontvangen.

Ongeveer een maand geleden kwam het nieuws naar buiten dat verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen in de ouderenzorg gesloten werden voor bezoekers en anderen, die niet noodzakelijk zijn voor de basiszorg. Een flinke klap voor bewoners, familie en vrienden. “De maatregelen die we moeten nemen zijn verstrekkend en hebben veel verdrietige gevolgen. Juist omdat deze ouderen zich vaak al alleen voelen. We hebben dit besluit dan ook niet licht genomen. Maar we moeten de mensen die ons lief zijn beschermen. Dat doen we door ons gezonde verstand te gebruiken, en de maatregelen met een warm hart uit te voeren”, aldus minister De Jonge op 19 maart jongstleden.

Speciale bezoekersruimte

Maar sinds vandaag is bezoek bij Vitalis Berckelhof en Vitalis Theresia weer mogelijk. Daar plaatste we een veilig bezoekersruimte, zodat de bewoners alsnog hun geliefden en naasten kunnen ontvangen. De bezoekersruimte bevindt zich in dezelfde ruimte als de bewoner, alleen worden zij gescheiden van de bezoekers door een wand van plexiglas, waarmee we voldoen aan alle maatregelen. Op deze creatieve manier hebben we het voor elkaar gekregen dat familieleden alsnog op bezoek kunnen bij de bewoners.