27 mei 2019

In het hartje van Middelburg, aan de Pottenbakkerssingel om precies te zijn, staat een winkelcentrum waarin onder meer een Albert Heijn, Etos, Gall & Gall, Action en Domino’s Pizza huizen. Het centrum is zo compleet en divers, dat het gek moet lopen wil je er niet slagen. Het winkelcentrum is echter toe aan een grondige renovatie.

Nadja Bressers, assetmanager retail van opdrachtgever a.s.r. real estate: “Het winkelcentrum dateert uit de jaren ’70 en is inmiddels esthetisch, technisch en functioneel toe aan vernieuwing.” Het complete pand met circa 5.000 m² aan winkels en parkeergarage wordt daarom toekomstbestendig gemaakt. Beide entreezijdes worden vergroot met glazen puien en het dak en de gevels worden hoogwaardig geïsoleerd. De entreehal aan de kant van de stad wordt tegenover de brug gesitueerd en de entree aan de kant van het parkeerterrein krijgt elektrische rolpaden. In het pand worden alle winkelpuien vernieuwd en komt er, naast zuinige LED verlichting, ook een lichtstraat in het plafond. De indeling wordt ook verbeterd, wat er voor zorgt dat alle winkels aan de passage komen te liggen. Al met al wordt het pand dus flink aangepakt. Het doel is om het winkelcentrum zowel toekomstbestendig als uitnodigend te maken voor de bezoekers. “De verblijfskwaliteit in en rondom het gebouw wordt enorm verbeterd en ik denk dat we hiermee een positieve bijdrage leveren aan de binnenstad van Middelburg!” aldus Michael Noordam van Vocus Architecten.

Een boel ervaring

Met het opknappen van winkelcentra hebben we bij BanBouw een boel ervaring. Dat geeft de (Middel)burger vast moed. Recentelijk zorgden we voor de revitalisatie van twee winkelcentra – Wagnerplein en Jan Heijnsstraat – in Tilburg. De komende maanden volgen we de A58 dus opnieuw, maar dan net wat verder. Als alles volgens planning verloopt, zit de klus erop rond het moment dat er volgend jaar, iets noordelijker, de Grand Prix van Zandvoort wordt verreden.